Тотална разпродажба в Локо София

09:41
Тотална разпродажба в Локо София
Радикални промени се очаква да настъпят в Локомотив София, ако тимът не се класира за Лига Европа, твърди "Тема Спорт". За по-малко от месец ситуацията в "Надежда" е на път да се преобърне на 180 градуса. От претендент за титлата "червено-черните" може да останат извън турнирите.

Ако за втора поредна година железничарите не си осигурят участие в Европа, собственикът Николай Гигов ще бъде принуден да продаде асовете на отбора и да се раздели с доста от играчите, за да набави свежи финансови средства за издръжката на клуба в условията на криза.

На първо място в списъка са голмайсторът Мартин Камбуров, за когото има интерес от Цървена звезда и Спартак Налчик, и ганайската перла Дерек Асамоа. Африканското крило може да се върне да играе в долните дивизии на Острова. За двамата той ще иска по 350 хиляди евро.

Цветан Генков, който е преотстъпен в Локомотив Сф до края на годината от Динамо Москва, също ще напусне тима. В листата се очаква да попаднат и Христо Златински, Димо Атанасов и Виктор Шписич. Старите кучета Георги Марков и Иван Пасков пък ще приключат с футбола.

Президентът на столичните железничари дори е заявил пред отбора, че ако не се класират за Лига Европа, положението ще стане доста сложно, и то най вече откъм финансово естество. Според близки до делата на клубния бос той е обмислял и оттегляне от футбола. Гигов е собственик на червено-черните от 1994 г. насам, а преди това за две години бе президент и на Локомотив Пловдив. Оръжейният бизнесмен е един от най-дълго задържалите се футболни босове у нас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация