Бюджетът на Черноморец е 3 779 619 лева

18:47
Бюджетът на Черноморец е 3 779 619 лева
Във връзка с публикации, тиражирани в в някои медии, собственикът на Черноморец Бургас излезе с декларация, в която обявява публично бюджета на клуба.

"Двата материала минават всякакви допустими граници на журналистическата етика и професионализъм, като умишлено акцентират върху изцяло неверни и манипулативни тези, разпространяват обидни квалификации и клевети, целящи да накърнят доброто име на клуба и на неговия треньор. Тези словесни разправи, както и публикуването на непроверена и недостоверна информация, са насочени не само срещу конкретни лица и клубове, но и срещу българския футбол. Никой не печели от подобни инсинуации, напротив - безотговорното и безнаказано разпространение на лъжи трови цялото публично пространство. Точно затова се чувствам длъжен да реагирам.

Винаги съм зачитал правото на критичен коментар и на независима журналистическа позиция на всяка медия. За съжаление в посочените публикации, свободата на словото се е превърнала в тояга, която журналистите размахват като типични герои на Алеко Константинов, когото иначе съвестно цитират и в двата материала.

Абсолютна спекулация са твърденията за  неограничено наливане на  милиони в ПСФК Черноморец Бургас.

Клубът разполага с одобрен бюджет, както и с финансов и маркетингов план, които стриктно изпълнява, при строга отчетност и прозрачност.

Параметрите на  бюджета  на първия отбор за периода от 30.06.2009 - до 30.06. 2010 година  са:  Възнаграждения - 2 786 077 лева, платени премии - 562 152 лева, контрактни суми - 431 390 лева. За тези, които не могат да събират, бюджета  на представителния отбор  за посочения период възлиза на 3 779 619 / три милиона седемстотин седемдесет и девет хиляди шестстотин и деветнайсет/ лева.

Инвестициите, правени от акционерите на ПСФК Черноморец Бургас, са част от мащабен план за развитие на спортната инфраструктура и създаване на повече възможности и отлични условия за спортуване на младите хора в града. Неведнъж съм казвал, че когато става дума за финансови средства, усилията ни са насочени именно към изграждането на клуб на базата на най-добрите европейски стандарти, към създаването на школа и на условия за активен спорт. Това няма нищо общо с харченето на милиони за играчи и спортно-техническо ръководство, така както го описват цитираните по-горе публикации.

Четвъртата власт - медиите, също както останалите власти, трябва да имат съзнанието за своята отговорност спрямо обществото. Тази отговорност не включва набеждаване, лъжи, манипулации, както и речник, който може да засрами дори Алековите герои. Истината е, че Бай Ганьовското начало в журналистиката е пагубно за самата журналистика. Затова единственото, което мога да допълня е, че искрено се надявам авторите на посочените публикации да вникнат в истинските проблеми на футбола и да започнат да ги отразяват в материалите си. Иначе ще се случи така, че цитираните тук журналисти последни ще разберат за промените, които вече настъпват в българския футбол.

В заключение трябва да подчертая отново, че аз лично, спортно-техническото ръководство на ПСФК Черноморец Бургас и играчите, ще продължат да следват поставените цели за развитието на клуба, въпреки всички атаки."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация