Емо Костадинов навива Павел Дочев да поеме ЦСКА

17:28
Емо Костадинов навива Павел Дочев да поеме ЦСКА
"Емил Костадинов ме потърси с въпроса дали мога да се върна в ЦСКА", призна живеещият в Германия български специалист Павел Дочев пред „Гонг". Екзекуторът на Франция е гласен за вакантния пост на спортен директор при "червените".

"Следя пресата и знам, че моето име е често споменавано като треньор на ЦСКА", добави Дочев. "Факт е, че досега със самото ръководство не съм разговарял и нищо не мога да кажа повече.

"Единственото, което досега се осъществи, бе разговор с Емил Костадинов, който ме попита дали мога да си представя да се върна в България. Тогава му обясних, че мога да си представя, но зависи от много неща".

Треньорът заяви още, че има договор с Падерборн, който свършва на 30 юни.

"След изтичането му съм свободен и независим от този клуб", обясни бившият бранител на Локомотив София и ЦСКА. "Ако можех да поема друг отбор, трябваше да мине през съгласието на Падерборн и щях да бъда зависим от тях", можеше да поискат трансферна сума и неустойка.

"От 1 юли мога да предприема нови неща. Ситуацията през зимата бе същата както и сега. Всъщност нямаше нищо, което да бъде конкретно."

"И тогава с никой не съм разговарял (б. р. с шефовете на ЦСКА) официално. Не изключвам да се проведат разговори с ръководството на ЦСКА, но за момента не е осъществено и не мога да кажа нищо", каза още Дочев.

Павел Дочев за пореден път изтъкна, че ако тръгне да се връща в България то това ще бъде само в отборите на ЦСКА или националния тим.

"Казвал съм го няколко пъти. Мога да си представя връщане в ЦСКА, но не на всяка цена. Ако не се върна в ЦСКА проблемът няма да е финансов, а чисто спортно-технически", допълни специалистът.

"Следя българското първенство. Гледам почти всички мачове, които се дават. Имам елементарна представа за нивото и качеството на българския футбол. Има и доста положителни неща в него. Сигурен съм, че в България има потенциал за бъдеще и може да се работи на европейско ниво".

"Далеч съм от мисълта, че ако отида в ЦСКА ще променя всичко из основни и изцяло и ще открия футбола наново", сподели Дочев.

ЦСКА има доста добри футболисти и потенциал, за българските условия клубът е като Байерн Мюнхен в Германия".

ЦСКА, за да съществуваш трябва да си успешен, брои се само първото място или най-малко класиране в евротурнирите. Не са чак толкова много нещата, които да се променят, най-вече манталитетът и постоянството. Това са основните неща".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация