Интересен кръг в Германия, Курани ще търси разплата с Клинсман

15:50
Интересен кръг в Германия, Курани ще търси разплата с Клинсман
Интересни сблъсъци ни очакват в предстоящия 12-и кръг на германската Бундеслига, но безспорно най-интересният от тях е между Шалке 04 и Байерн Мюнхен, който поне за момент ще отклони вниманието ни от невероятното представяне на временния лидер Хофенхайм. Може би всички си спомнят инфарктния финал на шампионата в Германия на 19 май 2001 година, когато "миньорите" не можаха да спечелят така жадуваната от 1958 година насам титла, след като в последната секунда Байерн изравни в гостуването си на Хамбургер и триумфира с поредната си "сребърна салатиера". От тогава насам "кралскосините" не могат да се реваншират за пропуснатия шанс.


► Вече бившият германски национал Кевин Курани ще търси с екипа на Шалке 04 закъснялото си отмъщение срещу Юрген Клинсман в дербито с Байерн Мюнхен. Нападателят на "кралскосините" е в страхотна форма и гори за предстоящия сблъсък на "Велтинс Арена”. В неделя Курани ще търси разплатa с треньора на "баварците" Юрген Клинсман, който докато бе селекционер на Бундестима пренебрегна нападателя за Мондиал 2006 в Германия. Иначе статистически погледнато "миньорите" нямат победа над колоса от Мюнхен вече в 6 поредни мача – нито един друг отбор от Бундеслигата не чака така дълго за успех срещу "баварците". Любопитно е още, че във всичките тези последни 6 сблъсъка Байерн винаги се е разписвал във вратата на противника.

Кьолн традиционно изпитва затруднения срещу Хановер 96. Последната победа на "козлите" над "червените" в елита е от преди 20 години – 5 ноември 1988 година. В рекордните 11 поредни мача с домакините Хановер 96 не е получавал гол. За мача днес в Кьолн гостите няма да може да разчитат на 6 от основните си играчи, което е шанс за българския национал Чавдар Янков да се появи в игра като титуляр.

Волфсбург има срещу Енерги Котбус най-добрия баланс в Бундеслигата (само една загуба от 10 мача). Наставникът на "вълците" Феликс Магат има 4 победи над тима от Източна Германия. От играчите в състава на Енерги, сред които и българските национали Димитър Рангелов и Станислав Ангелов – Пелето, нито един не се е радвал на успех във Волфсбург.

Хамбургер спечели последните си 3 мача срещу Борусия Дортмунд, но "жълто-черните" пристигат на "Нордбанк Арена" в събота с нов наставник в лицето на високо вдигналия глава Юрген Клоп. Любопитен факт е, че бившият нападател на Дортмунд и хърватски национал Младен Петрич сега ще атакува за "хамбургерите", след като миналия сезон отбеляза цели 13 попадения с екипа на Борусия.

Байер Леверкузен няма загуба от 6 мача насам срещу Карлсруе (3 победи и 3 равенства). За мача в Карлсруе тази събота "аспирините" пристигат с цел да удължат добрия си баланс. Възпитаниците на Бруно Лабадия са вкарвали във всеки един от последните си 9 мача с Карлсруе, в които головата разлика е +30 за "аспирините".

Борусия Мьонхенгладбах е с рекордните 18 победи от последните 28 мача срещу Арминия Билефелд. Играчите на Ханс Майер пристигат в Билефелд с надеждата тази събота да запишат нов успех, който да ги изкара от зоната на изпадащите.

Бохум винаги е изпитвал особени затруднения срещу нападателите на Вердер, след като има 38 загуби от "бременските музиканти". В 27 от тези срещи бохумци дори не са се разписвали във вратата на този неудобен противник. Възпитаниците на Томас Шааф, катастрофирали у дома срещу Панатинайкос (0:3) в Шампионската лига през седмицата, имат 4 победи при последните си 6 гастрола в Бохум.

► Мачът в неделя между Херта и Хофенхайм на "Олимпийския стадион" в Берлин ще бъде първият официален сблъсък между двата тима. Осем от играчите на лидера във временното класиране Хофенхайм вече са играли срещу "Старата Дама" от Берлин, но с екипите на други отбори. Нито един от тях обаче не се е разписвал във вратата на Херта. Юношата на Левски Валери Домовчийски и този път не се очаква в титулярния състав на домакините, но ако нещата се развият добре за Херта, то нищо чудно да видим българския нападател по някое време в игра.

Щутгарт пристига във Франкфурт тази неделя за сблъсъка си с Айнтрахт след убедителен успех с 2:0 срещу Партизан Белград в груповата фаза на Купата на УЕФА. "Швабите" са без загуба на "Комерцбанк Арена" в последните си 4 мача, от които 3 спечели. Любопитното е, че и при трите си победи Щутгарт е отбелязал по 4 гола на домакините, като головата разлика в тези срещи е 12:2 за домакините.

12-ят кръг в Бундеслигата едва ли ще ни даде конкретен отговор, кой можем да причислим към фаворитите за титлата, освен традиционно спряганите за отличието отбори на Байерн Мюнхен, Шалке 04 и Хамбургер. На "баварците" ще им бъде тежко в Гелзенкирхен, но и на хита Хофенхайм няма да му е по-леко в Берлин. Няма да се учудя, ако "аспирините" от Леверкузен оглавят класирането след този кръг.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация