Зафиров: Аз редя състава, но Пената казва - това да, това не!

14:10
Зафиров: Аз редя състава, но Пената казва - това да, това не!
Мениджърът на ЦСКА Адалберт Зафиров заяви, че той е човекът, който избира състава и води отбора, а ролята на старши треньора Димитър Пенев е по-скоро формална.

Зафиров бе категоричен, че с Димитър Пенев се разбират чудесно.

"Не ме интересува кой ще обере лаврите, важното е отборът да върви в правилна посока. Аз нямам лиценз, имам временно разрешение. В момента просто няма Про-лицензи. През годините твърде много хора са взимали и в момента е нещо като нулева година. По документи Димитър Пенев се води старши треньор. Независимо от това, аз и екипът ми работим с отбора. Димитър Пенев просто идва накрая и казва - това да, това не. Същото е със състава преди мачове. Засега нямаме различия. Просто, когато се наложи смяната, нямаше кой друг да поеме този пост и аз бях най-подходящия. Лицензът е само един документ. Според мен най-важното за треньорския пост е да умееш да комуникираш с футболистите", заяви Зафиров.

По повод селекцията младият специалист в ЦСКА заяви, че е съгласувал с Борисов няколко имена, които президентът на армейците е одобрил.

"Преди две седмици с г-н Борисов нахвърлихме 2-3 имена, които бих искал да привлечем и той ги одобри. Футболистите, които коментирахме са от А група. Знам кои играчи от ЦСКА трябва да преподпишат договорите си. В това число влиза и Маркиньос. Мисля, че и Тодор Янчев заслужава да продължи в клуба, смятам, че е полезен. Дал съм си мнението на ръководството. Надявам се, че Елиот Гранден ще остане в ЦСКА. За него беше въпрос на време да се адаптира към нашата действителност. Той беше в стресова ситуация, но последните кръгове успя да се справи с нея. За мен всички футболисти са равни, независимо от каква националност са. Като не е на ниво, няма място в отбора. В ЦСКА винаги е имало дисциплина, а в момента обстановката в съблекалнята е прекрасна. Момчетата ми имат доверие и всичко е под контрол", допълни още Адалберт Зафиров.

Специалистът коментира, че ЦСКА няма да прави договорки с Локомотив София за мача между тимовете.

"Не си правя сметки за мача с Локомотив София. Нямам сантимент към този отбор. За мен е важно ЦСКА да побеждава. Разбрах новината за Митко Васев, с него сме много близки и още щом чух му звъннах, за да го поздравя, но в крайна сметка ние сме професионалисти и работим за отборите си. Не знам дали ще остана в ЦСКА. Моето желание е да остана, ако собствениците също са на това мнение. Мисля, че проблемите с Йоан Андоне дойдоха, тъй като той не знаеше с какво точно се заема. Тогава имаше някои финансови проблеми, които той не успя да реши. Проблемът беше със заплатите. Освен това не успяхме в два последователни мача да играем с един и същи състав. Получи се разминаване, футболистите не бяха еднакво подготвени. Не е имало конфликти между българи и чужденци по времето на Андоне. Мисля, че момчетата вече имат самочувствие. Успяхме да подобрим представянията си в последните няколко кръга", каза още наставникът на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
27.04.2010 09:47

Пената както си спи, може да викни два пъти и да ги стъписа тотално *joking*

Jordy
26.04.2010 19:33

Наздраве за Чичо Митко *beer* Той само да е там и носи успехите, може и да си почива на мача *lol*

typana234
26.04.2010 17:27

Страхотна снимка *party* Пената е задремал и си поспива *lol*