Стоичков кандидат за националния на Катар

10:50
Стоичков кандидат за националния на Катар
Христо Стоичков е фаворит за селекционер на Катар, твърди мениджър, работещ с колеги от богатата арабска държава. Кандидатурата на Камата за поста е една от десетките подадени в местната федерация. Сред тях са и на още няколко български специалисти, като Александър Станков и Димитър Димитров-Херо, съобщава "24 часа".

Катар е обявил конкурс за поста на досегашния треньор Бруно Мецу. Той се прочу преди 8 години, когато на световните финали в Япония и Южна Корея със Сенегал би 1:0 родната Франция.

Със сигурност катарците искат да ангажират известно име за селекционер на националния си отбор, за да засилят интереса в страната към местния футбол. Преди една година Стоичков също бе вариант да поеме катарците, а през 1998-а като футболист Ицо заряза ЦСКА, за да изиграе два мача в Саудитска Арабия за клубния Ал Насър срещу шестцифрена сума в долари.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер даже даде вчера оптимистична оценка за шансовета на Катар да организират световните финали през 2022 г.

"Шансовете на страната ви са големи. Още повече че останалите 22 държави от Арабския свят нямат такава възможност", обяви Блатер в столицата Доха.

Засега освен Катар кандидат за Мондиала е и Южна Корея.

За домакин през 2018 г. варианти са Австралия, Япония, Англия, САЩ, Русия и съвместните кандидатури на Испания/Португалия и Холандия/Белгия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари