Юве вдигна глава в края на трагичния сезон

17:56
Юве вдигна глава в края на трагичния сезон
Ювентус даде повод за радост на изстрадалите си фенове, след като победи Бари с 3:0 у дома в мач от поредния кръг на италианската Серия "А".

През първата част "старата госпожа" имаше превъзходство, но не успя да създаде много опасности пред вратата на гостите. Дори се наложи Джанлуиджи Буфон да спасява "бианконерите" при една критична ситуация. В началото на второто полувреме Юве отново натисна и в 48-а минута Алесандро Дел Пиеро удари греда. Пет по-късно Диего чудесно изведе Винченцо Якуинта през центъра на противниковата защита и нападателят вкара за 1:0. В 69-а домакините решиха двубоя в своя полза с второ попадение на ветерана Дел Пиеро от дузпа. В 87-а Ювентус стигна и до трети гол. Антонио Кандрева напредна добре по фланга и подеде на Якуинта, който без проблеми фиксира крайното 3:0.

Валери Божинов игра 44 минути при загубата на Парма с 1:2 като гост на Болоня. Българският нападател започна титуляр за "дуковете" и бе заменен секунди преди почивката. Джонатан Биабиани изведе "пармалатите" напред в 24-а минута, но домакините обърнаха развоя на срещата с две попадения на Марко Ди Вайо в 38-а и 50-а минута.

В друг интересен двубой Киево победи Фиорентина като гост с 2:0.

Ето и останалите резултати от днес:

Дженоа – Лацио 1:2
Ливорно – Катания 3:1
Наполи – Каляри 0:0
Удинезе – Сиена 4:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация