Вила спечели градското дерби и погледна към Шампионска лига

15:52
Вила спечели градското дерби и погледна към Шампионска лига
Отборът на Астън Вила победи Бирмингам с 1:0 в мач от 36-я кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Вила Парк".

Вила имаха победи в последните пет мача между двата тима, докато Сити нямаха успех в последните си седем срещи. Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров игра като титуляр и се представи на добро ниво. Още в третата минута домакините можеха да поведат, но ударът на Колинс с глава бе спасен от Джо Харт. Самият Стилиян Петров в 26-а минута стреля към вратата на Харт, но стражът и този път бе безпогрешен. Гостите отвърнаха с удари на Джероум и Ларсон в 30-а и 31-а минута, но Фридъл също показа класа и спаси. Бойър пробва рефлекса на американския ветеран в 37-та минута.

Гостите започнаха надъхано второто полувреме като удари на Джероум и Макфадън обаче не намериха целта. След нови отлични намеси на двамата вратари отново Астън Вила пропусна добро положение, след като удар с глава на Дън мина малко над вратата. Астън Вила все пак стигна до гол в 83-а минута, след като съдията Аткинсън отсъди дузпа за фаул на Джонсън срещу Агбонлахор. Милнър реализира наказателния удар и донесе минималния успех на тима си.

Така Астън Вила изпревари Манчестър Сити и е пети с 64 точки, колкото има и четвъртия Тотнъм, но пък "шпорите" имат по-добра голова разлика. Сити изостава на точка от двата тима, но има и мач по-малко.

Ето и стартовите състави на двата тима:


Астън Вила:
Фридъл, Колинс, Дън, Уорнък, Кюелар, Даунинг, А.Йънг, Петров, Милнър, Карю, Агбонлахор

Бирмингам: Харт, Кар, Винял, Риджуел, Р.Джонсън, Бойър, Ларсон, Фъргюсън, Гарднър, Джеръм, МакФадън

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

atletico_manutd
25.04.2010 16:03

разбрахме че Стенли е титуляр сега вземете променете заглавието поне че сте смешни *thumb_up*

marian4y
25.04.2010 14:59

абе умници ''Вилан'' означава негодник *lol*