Черно море търси пари от УЕФА за ремонт на \"Тича\"

08:12
Черно море търси пари от УЕФА за ремонт на \"Тича\"
Ръководството на Черно море кандидатства пред УЕФА за отпускането на средства, с които да ремонтира клубния си стадион "Тича", пише "Тема Спорт".

"Моряците" се надяват европейската централа да финансира част от бъдещата реконструкция на съоръжението по една от програмите си. Това е напълно възможно да се случи, след като собствеността на спортен комплекс Черно море, в който влиза и "Тича", бе отнета от агенция „Отдих и възстановяване" и предадена на областния управител на Варна Данчо Симеонов.

Той от своя страна гарантира, че стадионът ще бъде отдаден на футболния клуб на концесия.

"Едно от основните условия да получим пари от УЕФА е съоръжението да е наша собственост или да го ползваме гарантирано за дълъг период от време", признаха от ръководството на варненци.

Със сигурност след ремонта съоръжението ще може да приема мачове от европейските клубни турнири. Иначе вчера във Варна министър-председателят Бойко Борисов официално връчи ключа от спортния комплекс на ССК Черно море.

„Ето ви ключа. Вземайте го и действайте”, обяви Борисов, след което получи шал и фланелка на футболния клуб от адвокат Михаил Статев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация