Два гола на Йовов донесоха успех на Левски срещу \"орлетата\"

21:18
Два гола на Йовов донесоха успех на Левски срещу \"орлетата\"
Левски победи Пирин Благоевград с 2:0  в среща от 27-я кръг на А група.

Двубоят започна в много бавно, почти тренировъчно темпо. Очаквано гостите се бяха затворили в своята половина и чакаха левскарите да сбъркат в центъра на терена, за да организират контраатака.

"Сините" изглеждаха доста беззъби и безидейни в фаза атака и трудно застрашаваха вратата на Макенджиев.

В 12-а минута Кондев се измъкна от опеката на Милиев и стреля с левия крак към вратата на Левски. Георги Петков без проблем улови.

В 27-а минута след центриране отдясно Милиев бе оставен напълно непокрит в малкото наказателно поле на гостите. Защитникът обаче, не уцели добре топката с глава и я прати в аут.

Точно когато не се виждаше по никакъв начин как Левски може да отбележи, Христо Йовов откри резултата. Гаджев пусна пас по земя за Бижутера в наказателното поле. Нито един бранител на благоевградчани не се опита да изчисти топката и Йовов с кинжален удар прати топката под плонжа на Макенджиев - 1:0.

Две минути преди почивката Хичо центрира отляво на задната греда, където чакаше Йовов. "Бижутера" овладя добре топката и с десния крак стреля към вратата. Коженото кълбо се удари в Макенджиев и влезе във вратата - 2:0.

След почивката и "сините", и "орлетата" продължаваха да играят в много бавно темпо и малкото зрители на "Герена" скучаеха.

Домакините все пак владееха повече топката и можеха на два - три пъти да отбележат и трети гол. В 61-а минута топката бе подадена към Телкийски, който нахлу в наказателното поле на гостите, но вместо да стреля се опита да намери свой съотборник и Макенджиев спаси.

Шест минути по-късно Йовов центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, но Милиев направи нов фрапантен пропуск.

В последните минути феновете на "сините" поздравиха собственика на клуба Тодор Батков с възгласи, в които се намекваше, че Адвоката има хомосексуални наклонности.

В крайна сметка Левски взе трите точки и събра 50 точки. Третият Локомотив София има с два пункта повече, но утре "железничарите" посрещат Черно море и могат да дръпнат с пет точки на "сините".

Левски - Пирин 2:0

1:0 Йовов 36-а мин
2:0 Йовов 44-а мин

Левски: Петков, Станчев, Бензукан, Милиев, Минев, Сърмов, Гаджев, Йовов, Телкийски, Н.Димитров, Антонов

Пирин:
Макенджиев, Дюлгеров, Митревски, Георгиев, Попев, Сандански, Паланков, Воденичаров, Коцев, Кондев, Златковски

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
25.04.2010 12:58

ами ip ако видиш по колко хора ходят на мачовете ще разбереш че не си единствен, аз също съм пас и не виждам просто как ще се оправи нещо при положение че нямаме стадиони нямаме бази и т.н. *thumb_down* не съм сигурен колко човека са ходили на мача с Пирин но по ring.bg казаха че са били към 300 човека... за какво говорим просто *sick*

mitako68
25.04.2010 10:04

браво йовов,защо не си винаги такъв ,катои в последните няколко мача *thumb_up*

ip
25.04.2010 02:06

brickbat *lol* преди време ходих до София и обратно до Варна за да гледам например мача с Киево.. сега съм пас.. много пари вземат, а малко футбол показват

brickbat
24.04.2010 23:55

Здравков към Гонзо:
-Гонзо какво ще правим ако не се класираме за Уефа
Гонзо:
- Аз повече се страхувам какво ще правим ако се класираме...
Малко самоирония да има иначе само Левски!!! *beer*

torres_229
24.04.2010 21:19

Че ще играем в Европа ще играем.. и ще сме 3ти. Локо ще се откажат спокойно... *smile*

atletico_manutd
24.04.2010 20:21

ще играем в Европа спокойно левскари *party* независимо че най-вероятно ще сме 4-и никой от 1/2 финалистите за Купата няма стадион за участие в Европа а едва ли иска примерно Берое да кажем да си играем мача на 120 километра мача от дома *thumb_up* браво на Левски айде класика искаме *devil*