Здравков: Няма \"черен\" списък в Левски

14:23
Здравков: Няма \"черен\" списък в Левски
Старши-треньорът на Левски Антони Здравков отхвърли слуховете, че в тима има "черен" списък с футболисти, които са нарочени за изгонване в края на сезона.

"Ако списъкът е черен, няма да се чете, ако мога да използвам този израз. Не можеш да си правиш сметки кои футболисти ще отстраниш при положение, че има още мачове до края на сезона. Първо да искаш от тях да победят, а зад гърба им да знаеш, че впоследствие няма да разчиташ на тях", заяви спецът.

Здравков сподели, че не голът, допуснат от Божидар Митрев при равенството с Локомотив Мездра от 1:1 е причина той да не е в групата за мача с Пирин Благоевград.

"Както ви казах, освен Георги Петков, който е основен вратар, двамата други - Митрев и Димитров са равнопоставени. За мен те са бъдещето на Левски. Логично трябваше да избера един от тях и затова Митрев отпадна. Това, че той допусна гол в мача с Мездра не е от значение. Няма вратар, който да не допуска гол. По принцип, дори за вратарски гол, вината носи целият отбор. Вратарят е част от отбора", продължи треньорът.

Той обясни и отсъствието на Тасевски, Бардон и Петраш от групата на "сините".

"Бардон няма тежка контузия. Той получи възпаление на палеца в мача с Мездра и не може да обуе футболна обувка, поради което и отпадна от групата. Няма скъсани връзки при Дарко, както се споменаваше. Просто след нелепото си подхлъзване в Мездра е получил остра болка и го оставихме да почива. Петраш не тренира вече втори ден. Има проблем в гърба. Лекарите се опитаха да му помогнат, но не се получи и той също отпадна от групата."

"Главното за нас е да спечелим всичките си мачове, в което аз най-искрено се надявам. Но все пак зависим от други отбори, заради точковата разлика", завърши Здравков.

В последния момент от групата за мача с Пирин отпадна Лъчезар Балтанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация