Манчестър Сити оцеля в голов трилър срещу Твенте

23:59
Манчестър Сити оцеля в голов трилър срещу Твенте
Отборът на Манчестър Сити постигна трудна победа на своя "Сити ъф Манчестър" с 3:2 над холандския Твенте. Очакванията ни за "българско" дерби не се оправдаха, след като Мартин Петров и Валери Божинов отсъстваха поради контузии, а юношата на Левски Ники Михайлов не попадна дори в разширения състав на гостите за двубоя.

Срещата започна отлично за "гражданите", които стигнаха до попадение едва 2 минути след първия съдийски сигнал, а негов автор беше Шон Райт-Филипс. Голът не стъписа гостите и те можеха на два пъти в рамките на една минута да изравнят чрез Херси. Това, което той не успя да направи се отдаде на Елиа в 17-та минута, чиито шут не остави никакви шансове на Джо Харт. В оставащите минути от първата част и двамата вратари свършиха доста работа, за да запазят резултата непроменен.

Втората част започна с натиск на Сити, които продължиха да пропускат създадените положения за гол. Все пак в 57-та минута преминалият от Реал Мадрид Робиньо възстанови преднината за домакините. В 59-та минута Бенджани замени неубедителния Жо и само 3 минути по-късно се озова в прегръдките на съотборниците си правейки резултата 3:1. Последният гол в срещата падна след нови 3 минути, когато след изпълнение на ъглов удар Виелаерт оформи крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация