Удинезе съкруши московския Спартак с два гола на Куалярела

20:54
Удинезе съкруши московския Спартак с два гола на Куалярела
В двубой от група "D" на втория по сила турнир в Европа - Купата на УЕФА отборите на Спартак Москва и Удинезе завършиха при резултат 1:2.

Мачът, който се игра на стадион "Лужники" в руската столица, предложи много движение и борба от страна на 22-та футболисти. Италианците, оглавили класирането след изиграването на първите срещи, започнаха със самочувствие двубоя и в 12-та минута Куалярела се възползва от асистенцията на Симоне Пепе откривайки резултата. Радостта на гостите трая само 5 минути, след като при изпълнение на корнер Родригес  се оказа най-съобразителен и изравни.

Втората част започна по идентичен начин с пропуски и пред двете врати, и нов гол за Удинезе. Куалярела беше фаулиран в наказателното поле от голмайстора на московчани Родригес, а исландският рефер Кристин Якобсон не се поколеба да посочи бялата точка. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на дузпата и не сгреши. До края на срещата резултатът остана непроменен, като заслугата за това беше най-вече на двамата вратари отразили удари на Баженов и Ковач от домакините, както и на Мота, Инлер и Домици от гостите. Втори жълт и съответно червен картон малко преди края на двубоя получи Паскуал.

С победата си възпитаниците на треньора Паскуале Марино събраха пълен актив от 6 точки, докато московчани, за които този двубой бе дебютен, ще трябва да търсят успеха в следващите си срещи.

Съставите на двата отбора:
Спартак Москва: Плетикоса, Паршивлюк, Жиранек, Фати, Шишкин, Родригес, Ковач, Павленко, Бистров, Прудников и Баженов

Удинезе: Ханданович, Мота, Кода, Домици, Паскуале, Инлер, Ободо, Исла, Пепе, Куалярела и Санчес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация