Стоичков: Тъгувам много за Самаранч

08:32
Стоичков: Тъгувам много за Самаранч
"Вече цял ден съм много тъжен заради смъртта на сеньор Самаранч - заяви Христо Стоичков за "Труд". - Загубих голям приятел, мир на праха му! Винаги се отнасяше с мен като баща, много ме обичаше. С удоволствие го слушах, когато в кабинета си в Барселона или по съседски пиехме кафе и ми говореше за спорта, даваше съвети. Много обичаше България и не пропускаше да ми го напомни. Веднъж дори, когато имах проблем, съчинявахме заедно извинителното ми писмо..."

За мен Oлимпиадата в Барселона е най-великата и тогава видях отблизо уникалния замах, с който действа маркиз Самаранч! Видях шефа на световния спорт в действие. Той направи игрите, за които мечтаеше, и светът му свали шапка! Най-страхотните игри за века! Ще ми липсва много. А ако на оня свят има живот, там вече ще има и олимпиади..."

Маркиз Хуан Антонио Самаранч, седмият президент на МОК, почина на 89-годишна възраст от сърдечна недостатъчност в болница в Барселона.

Испанецът бе начело на най-престижната организация в света 21 години. Избран е на поста в навечерието на Oлимпиадата "Москва 80". А през 2001-а предаде щафетата на Жак Рох (Белгия). Оттогава е почетен президент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация