Съдът отстрани Лечков от кметския стол

17:04
Съдът отстрани Лечков от кметския стол
Съдът в Сливен отстрани от длъжност кмета на града Йордан Лечков, който е и президент на едноименния местен футболен клуб.

Окръжният съд ще обяви мотивите за решението утре, обяви адвокатът на сливенския градоначалник Иван Ангелов, съобщава "news.bg".

По-рано съдът отхвърли искането на защитата съдебният състав да си подаде отвод, както и наблюдаващият прокурор Пламен Стефанов. Решението за отстраняване от длъжност може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Съдът от своя страна ще има седмица да се произнесе с решение.

"Оставам кмет на Сливен, какъвто съм бил през последните седем години с гласовете на голяма част от сливналии", обяви след произнасянето на решението на съда Йордан Лечков.

Той заяви, че ще продължи да изпълнява задълженията си както и досега.

Припомняме, срещу кмета на Сливен окръжната прокуратура повдигна седем обвинения за злоупотреба със служебно положение, неправомерно изразходване на бюджетни пари и съставяне на документи с невярно съдържание.

Отстраняването на Лечков от длъжност се иска, защото обвиненията са за престъпления, извършени във връзка с кметската му работа и за да се осигури пълно, всестранно и обективно изясняване на обстоятелствата по делото.

Граждани на Сливен се събраха по време на заседанието пред сградата на Съдебната палата в подкрепа на кмета Йордан Лечков. От общината също излязоха с декларация, която изрежда успешните начинания на кметската управа и се обявява против всички недоказани обвинения и тенденциозни нападки срещу Йордан Лечков. В града бе пусната обаче и противоположна подписка, която искаше отстраняването на кмета.

Освен тези обвинения, Йордан Лечков привлече медийното внимание и с поведението си в столицата, когато се държа непочтително с полицай, спрял го заради превишена скорост.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

macao
22.04.2010 08:56

Лечков не ме интересува, ами отбора му- хич го няма.
Тази есен май ще играе в Б-група. *lol*

atletico_manutd
21.04.2010 17:55

ееее защо ми делнахте коментара *lol* МЕРСИ ЧЕ НИ ОСВОБИ !!!

paco_kl
21.04.2010 17:19

невинен,до доказване на противното! *thumb_down* лично аз смятам,че със сигурност е присвоявал средства за лична облага,но това важи й за всички държавници и техните лакеи в държавата