\"ЦСКА трябва да играе в Европа, защото Левски се срами там\"

11:08
\"ЦСКА трябва да играе в Европа, защото Левски се срами там\"
Еуген Трика е един от най-силните чужденци, играли в родната "А" група. У нас той е носил екипите на Литекс и ЦСКА, които се срещат в двубой един срещу друг днес. Именно заради това "Меридиан мач" потърси футболиста, който освен за двата отбора говори и за румънските проблеми в ЦСКА, и за българите в първенството на северната ни съседка. Ето какво каза той:

 - Еуген, предстои мач между твоите бивши отбори ЦСКА и Литекс. За кого ще викаш?


 - Утре ще сме с Валентин Илиев на "Българска армия" и ще викаме за... Аз поне не знам за кой. Искам Литекс да вземе титлата, а ЦСКА да играе в Европа. Иначе в този мач нека победи по-добрият.

 - Ще се видиш ли с почетния президент на Литекс Гриша Ганчев?

 - Разбира се. Първо ще се видя с него и чак тогава ще се запътим към "Армията". Радвам се, че тази година почти сигурно Литекс ще стане шампион, защото такъв президент заслужава трофей всяка година.

 - Защо според теб ЦСКА се представя толкова слабо?

 - Ами не знам. Наистина този отбор не прилича на себе си.

 - Отборът може да се прости с участие в Европа. Това нормално ли е?

 - Не е нормално. Все пак говорим за най-големия в исторически план български клуб. ЦСКА трябва да играе в Европа, защото в противен случай там ще отиде Левски, който знаем, че през последните години само се срами.

 - Кой мач между двата отбора с твое участие никога няма да забравиш?

 - Никога няма да забравя финала за Купата на България през 2004 г. Тогава изоставахме в резултата от ЦСКА с 1:2 и с красив гол на Мурад (б.а. - Хидиуед) им изравнихме, макар че бяхме с човек по-малко, защото бяха изгонили Тиаго Силва. След това имаше дузпи, след които спечелихме и вдигнахме трофея.

 - Твоят сънародник Йоан Андоне напусна ЦСКА само два месеца след като пое отбора. Защо според теб се стигна до неговото бягство?

 - Не знам. Той е много добър треньор. Все пак е ставал шампион на Румъния с два отбора (б.а. - Клуж и Динамо Букурещ). Андо обаче допусна огромна грешка, като изгони Йордан Тодоров и Кирил Котев. Те са отлични футболисти, които сега блестят в Локо (Пд).

 - И Даниел Панку избяга по сходен начин от ЦСКА...

 - Това не е добре.

 - Според информациите те са си тръгнали, защото не са получавали редовно заплати...

 - ...Стига с тези пари.И ние в Румъния не вземаме по 3-4 месеца заплати,но отборите ни се представят силно в Европа. Нормално е във време на такава финансова криза да има забавяния.

 - Преди време пред "Меридиан Мач" нарече Панку и Петре "стари слонове". Май точно такива се оказаха?


 - Не искам да се карам с никой и заради това няма да отговарям на въпроса.

 - Запознат ли си с изстъпленията на феновете в Мездра?

 - Да, как иначе. В Румъния знаем за всичко, което се случва в българския футбол. В този мач ЦСКА се представи трагично и до голяма степен това оправдава феновете. Мога да ти кажа, че всички са обезумели. В Румъния отборите, които са в борба за титлата, правят какво ли не да постигнат целта си.

 - Да се върнем на Йордан Тодоров. През зимата го искаше в Университатя Крайова. Имате ли още интерес към него?

 - Имаме. През лятото ще направим нов опит да го привлечем. Виждате, че с Вальо Илиев ударихме джакпота.

 - Как се чувства той в Румъния?


 - Страхотно. Има си и хубав прякор - новия Попеску или Попеску II

 - Договорът му с твоя отбор е до лятото. След това май ще се връща в ЦСКА?

 - Мога да ти кажа, че в момента в клуба има пет оферти от пет големи отбора за Вальо. Той е много добър защитник, който трябва да е в националния.

 - В понеделник спряхте Васлуй на бившите левскари Живко Миланов и Станислав Генчев за титлата...


 - Да, това е нещо нормално. С тази победа Университатя (Крайова) гарантира оцеляването си на 95%.

 - Ти реши ли какво ще правиш през лятото – ще се отказваш ли?


 - Не съм решил. Уж щях да се отказвам, но мога да ти кажа, че все още мисля по въпроса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
22.04.2010 11:21

По-зле от последен, не знам да има! Чорбарската наглост няма граници!

torres_229
21.04.2010 17:02

Не ,бъзикам се, задръстен чурбар..Едва ли още в групите някой изобщо си е помислял ,че Фулъм са способни да бият Юве или пък Волфсбург.. камо ли да стигнат (полу)финал...Докато ние не се хвалим с победата ни над Лацио(а вие се присмивате на нея ,което е смешно), вие се прехвалвате с някакъв си безсмислен и от никого запомнящ се Х с резерви на Фулъм ,който не ви носи нищичко... Довечера си гледайте отбора как ще "бие" или по-точно казано - как латекса ще ви легне, ай със здраве.

flipicha
21.04.2010 16:32

torres_229 ... "flipicha, Възходът на Фулъм тръгна след групите,какво ми бръщолевиш глупости
"...Ти сериозно ли ми говориш?Щото ако е така трябва да си адски зле зада кажеш такова нещо

telkisky
21.04.2010 16:17

еха а да си спомни този румански циганин как си трагна насран от ко4ината! *lol*

RoSKo0o0
21.04.2010 15:37

Всички приказвате, че сме били резервите на еди кой си отбор, а вие защо не успяхте да биете резервите на Фулъм и Рома ^^ Изкарайте реалният състав на Лацио и този срещу Левски и вижте как ги въртят в Италия и тогава ми приказвайте. Разбирачите. Който заслужи третото място, той ще отиде в Европа !

manunited666
21.04.2010 15:18

Именно заради успехите на двата отбора трябва вие от ЦСКА да си замълчите.

martidmg
21.04.2010 15:14

Абе е machoka каква Валенсия те гони бе разбирачо а ? Кога сте играли с Валенсия.А ние бихме Динамо Москва и кво кат сте били Лацио с резервите нали в - просто гледайте успехите на двата отбора и приемете фактите

machocka
21.04.2010 14:50

Левски се срамел в евротурнирите....Не само , че бяхме в криза и ПАК държахме резултатите срещу Валенсия и срещу Ред Бул Залцбург...И БИХМЕ ЛАЦИО , а чорбата беше провъзгласен за "Най-голям провал в евротурнирите" Пък ние не сме били за там... *sick*

torres_229
21.04.2010 14:32

Не бе,те цецека се мислят за нещо невероятно ,за евробойци, а бе да ви се изакам на устите прости чорбари ,кво сте постигнали в Европа бе, С КАКВИ ОСНОВАНИЯ се мислите за нещо повече от нас, С КАКВИ ОСНОВАНИЯ се наричате "евробойци" ,а нас "евроидиоти".. не ви ли е срам бе, пуу бе

manunited666
21.04.2010 14:00

Ама юноши не юноши се тая.Нали ЦСКА са много добри и не ни срамят.Защо тогава завършиха с 1 точка срещу 3-ти отбор на Фулъм и то в София ? Добре приемама , че Левска срамят България ама с какво ЦСКА я срамят по-малко ? С тая 1 точка много добре ли са ни представили ?

torres_229
21.04.2010 13:45

flipicha,задръстеняк ... много е лесно да говориш сега за този отбор, а не преди ,когато вие играехте с тях.. Възходът на Фулъм тръгна след групите,какво ми бръщолевиш глупости ,свиня ?! chelsea18,ами ти бе.. ти пък нещо по-оригинално неможа ли да измислиш... Никой не се гордее с тази победа, просто тва е показател, който вие нямате.. Нивото ни е слабо и всяка победа сега в Европа е ценна за бг футбол,колкото и смешно да звучи. Истината е ,че България се нуждае от нови отбори в Европа ,защото "грандовете" не са на ниво. Тези отбори са - Славия , Черноморец, Миньор...

georgiew_71
21.04.2010 13:44

Според мен нивото на футбол в нашето първенство е толкова зле,че на този етап нито един от двата отбора не е показал до момента,че заслужава да играе в Европейски турнири.В противен случай отново ще се излагаме.По голяма заслуга за това наистина имат отбори като Миньор,Славия или Локо Сф.Не че вярвам,че биха постигнали нещо съществено,като това което постигна отбора на Левски през 2005/2006г.и скоро не вярвам да се подобри.

chelsea18
21.04.2010 13:35

бихте юношите на Лацио, ама младша възраст 15-16 год *lol* ХАХА АХаХаха ХАх аах АХА хА АХАХ

chelsea18
21.04.2010 13:33

говедца гордеете се с победата над изпадащия Лацио ли *wonder* *lol* *lol*

MyckapuH
21.04.2010 13:27

manunited666 написа:
Ама добре де в крайна сметка ЦСКА завърши с 1 точка а Левски с 3 ?


Аууууууу какво невероятно постижение и за двата отбора,направо за Гинес

manunited666
21.04.2010 13:10

Ама добре де в крайна сметка ЦСКА завърши с 1 точка а Левски с 3 ?

MyckapuH
21.04.2010 12:42

спред мен и говеда и прасета трябва да си мълчите,щото сте толкова зле,че е срамно да си отваряте миризливите устенца.Евробойци хахахахах,кви евробойци сте вие бе всеки ви тупа като брашнян чувал

Futbulfen
21.04.2010 12:39

Трика е румънски циганин играл в кочината на България,а именно цдна (ц(*ка).Та,какво очаквате да каже..че Левски трябва да играе в Европа?! Много е смешно когато говориш за някой..като ти си същия боклук,че и отгоре. *joking* цдна е изкуствено създаден свински,турски "отбор" с подарени 11 титли и с някакви черно-бели кадри от успехите в Европа..тогава когато с 3 мача си на 1/2 финал и нивото на футбола е било като това на нашата В окръжна група..Истината е,че вие прасета нямате нищо значимо след комунизма и няма и да имате..а ние сме Левски *beer*

bgherz
21.04.2010 12:26

але вие чорбарите,вярно ли се мислите за нещо повече от левски,или пишете така да се намирате на работа

Schumacher1
21.04.2010 12:23

браво това трябва да чува ЦСКА във европа а ГОВЕДАТА не защото винаги падат от такива отборчета кадето после стават известни

Chorbarcho_CSKA
21.04.2010 12:22

"ЦСКА трябва да играе в Европа, защото Левски се срами там"

desangele
21.04.2010 12:15

браво на българския "евробоец" който завърши на престижното 48 място в лига европа *lol*

flipicha
21.04.2010 12:08

Кои ти говори за цигани,турци и пари?Говора за Евроидиота на България а.к.а. Левски София,подхуенските чикиджии

manutd_forlife
21.04.2010 12:06

ей насрано говедо я млъквай бе какво не успяхме да биеме рома и? вие бихте резервите на застрашения от изпадане Лацио ако това е позтижение тогава отбори като жилина дебрецен или тампере много трябва да се кефят на победата на изпаднал отбор като уефски

nasran_chorbar
21.04.2010 12:00

Е то вас ви е било яд и че Рома не бихте сигурно *joking* Истината е, че в тази статия един циганин хвали турците. Вие дължите пари даже и на Христолов бе палячовци.

flipicha
21.04.2010 11:57

Насран смешник... не мислиш ,че да направиш равен с отбор,които е на полу-финал и след това да те е яд,че не си победил е по-добре от да си доволен ,че си загубил само с 1 гол?Да живее евроидиота на България *lol*

AviMC
21.04.2010 11:51

krasenco, нормално е спорът да бъде кой е по-слаб от ЛЕВСКИ и Цска. След като Трика подчертава, че цитирам:"ЦСКА трябва да играе в Европа, защото в противен случай там ще отиде Левски, който знаем, че през последните години само се срами." Тук той не споменава, че ЦСКА заслужават, или отсрамват България по простата причина, че те нямат толкова излизания навън за да покажат качества.
Аз тук ще добавя, че отборите заслужаващи да играят в Европа са ЛЕВСКИ, Славия и Миньор. И при трите отбора се вижда възход в игрите им от посл.мачове. Червените от първенец могат да се окажат 5-ти. Това ако е заслужаващ европейска изява отбор-здраве му кажи *thumb_up*

goshetoo
21.04.2010 11:42

еи чорбари маикави да еба проста свинска кво са постигнали прасетата в европа последните 20 и няколко години едно голямо нищо такаче да мълчите селяни ЛЕВСКИ е отбора с най-много успехи в европа и най-много е постигнал.само левски

HH7186
21.04.2010 11:37

И Левски и ЦСКА са имали своите успехи в Европа,но сега и двата отбора са в трагично състояние(не,че другите са по-добре),слаби треньори,посредствени футболисти с големи претенции и много,много грозен футбол.

krasenco
21.04.2010 11:35

Абе за какво отсрамване става дума *lol* Цска били най-слабия?Левски са втория най-слаб!За какво въобще спорим.Ако твърдите,че една победа срещу резервния Лацио е добро представяне!Голяма гордост.Не виждате ли,че се мерим по това,кой е по-малко слаб,а не кой е по-добър!Което е жалко.

uzbeka54
21.04.2010 11:27

Браво на Трика,дано има повече чуждденци като него.

rockamring
21.04.2010 11:26

ManUtdTillidie и по какъв начин Левски е отстамил България? *lol*

ManUtdTillidie
21.04.2010 11:11

ХАхах смешник , а кой остана най-слабия отбор в първото издание на Лига Европа . Вие записахте такъв рекорд че направо. ЛЕвски отсрами БГ а ЦСКА са евроидиоти.