\"Акулите” ще се борят догодина за участие в евротурнирите

17:17
\"Акулите” ще се борят догодина за участие в евротурнирите
Черноморец Бургас ще се боре догодина за участие в евротурнирите, обяви категорично мениджърът Красимир Балъков. Целта пред отбора е място в челната тройка, както и борба за спечелване на купата на България.

Всякакво друго представяне ще се окачестви като неуспех. "Поех отбора по средата на миналия сезон с 19 точки и през пролетта натрупахме 24 точки, за да завършим седми. Този сезон имаме вече 41 точки и по всичко личи, че ще подобрим постижението си. Имаме всички шансове да се класираме и по-напред. Затова в духа на стратегията ни да се изкачваме все по-нагоре е логично догодина да гоним място в евротурнирите", аргументира се Балъков.

Той посочи, че смята да остави поне 70 процента от сегашния състав като ядро на тима. "През лятото ще искам да се разделим с по-малко състезатели и по-малко нови да привлечем. Нямаме намерение да продаваме. Ще са ни нужни най-много 4 нови попълнения. Един състав трябва да играе поне 1-2 години заедно, за да се разчита на успехи. Примерът е Литекс, където играчите са заедно от 3 години и сега са фаворити за шампионската титла, защото отборът им е най-хомогенен”, коментира 44-годишният специалист. Балъков призна, че Тодор Паланков от Пирин Благоевград има предварителен договор и е сигурно ново попълнение на „акулите”, които продължават да имат интерес към Драги Коцев, Иво Иванов и Даксон Да Силва.

"Следим и други играчи от българското първенство, както и от бразилското, но имена на този етап не мога да разкривам”, отсече кормчията на бургаския футболен кораб. Мениджърът е доволен, че настоящото българско първенство е станало много интересно заради нарасналата конкуренция. Той очаква до края да има още изненади и напрежението да се запази до последните мачове.

"Ние сме страна, в която футболната култура е централизирана в София, но традицията Левски и ЦСКА да са по върховете този сезон е нарушена и това кара някои да твърдят, че първенството е слабо. Това не е вярно. Ако първенството стане още по-честно и коректно, ако се подобрят условията за игра по стадионите, качеството на футбола ще се вдигне още”, коментира плеймейкърът на славната Пенева чета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
20.04.2010 18:34

то всяка година така се говори ама накрая нищо *devil*