Само ЦСКА бил редовен, при отнемането на лиценза

08:30
Само ЦСКА бил редовен, при отнемането на лиценза
HАП прави лични ревизии на всички членове на изпълкома на БФС, съобщи отлично информиран източник за "24 часа". Проверката е за приходите и декларациите им от 2004 година насам. Проверяват се всички, които са били в управата през този и предния мандат на Борислав Михайлов.

Проверката на самия футболен съюз върви от февруари и е в доста напреднала фаза, съобщи още източникът. До момента обаче няма данни за сериозни нарушения. Резултатите ще бъдат обявени първо на БФС, за да се спази законът и да се даде шанс за обжалване.

"Не можем да коментираме подобно нещо. Все пак има данъчна тайна", заявиха вчера официално от агенцията по приходите.

"Това са пълни глупости", категоричен бе обаче вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев.

НАП вече провери футболните клубове и откри невероятни нарушения при тях. Оказа се, че единствено ЦСКА е обявил реалните заплати на играчите си, а всички останали са правели невероятни хватки да избегнат данъците си. В същото време "червените" бяха погнати точно заради задълженията си към НАП и заради това не играха в Шампионска лига.

Проверките на футболистите като физически лица продължават и често могат да се видят забравени вече играчи да тичат из канцелариите на отборите и да търсят служебни бележки за приходите си през годините. Очаква се доста от тях въобще да не са подавали декларации, докато са били активни футболисти. Проверяват се почти всички клубове, които са играли в елитната ни дивизия през последните години. Имало идея да се видят и чужденците, които по закон е трябвало да пускат декларации в България, докато са ритали тук.

Преди няколко седмици парламентарната комисия за борба с корупцията нареди на НАП да провери и всички рефери от елитната ни група, за да се види как могат да си позволят стандарта, който имат.

Очаква се всичко във футбола да приключи до края на годината и след това да бъдат съобщени резултатите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RagnaroK
20.04.2010 15:00

Смърт за перуката ,смърт за червея станишев

Notlike
20.04.2010 08:51

Пълна гавра! Ето ви ги нередовните ЦСКА, ето ви ги! Хората като казват, че Перуката урежда всички говеда в Европа, те не вярват. На ви статистика, ваш Бойко левскарски го казва!!!