В Левски ровят за пари по кьошетата

08:10
В Левски ровят за пари по кьошетата
Криза е и в Левски вече тупат чувала с брашното. "Сините" си търсят вземания от над 70 000 евро за трансфери отпреди две години, съобщава "7 дни спорт".

Сумата е от преминаването на бившия им играч Емил Ангелов-Бабангида от Литекс в турския Денизли и от продажбата на Димитър Макриев от Марибор в израелския Ашдод.

Левски има договорни отношения с Литекс, в които е записано, че при продажба на Бабангида в трети клуб "сините" трябва да получат процент. Оттогава обаче мина повече от година. Шампионите сa получили една част от парите при трансфера на Ангелов в Денизли, но имат да вземат още близо 40 хиляди евро от оранжевите. Проблемът е, че до момента Литекс не са получили остатъка от трансферната сума от турците и не са се разплатили с Левски. Случаят е отнесен до ФИФА, която е дала краен срок на турския клуб да се разплати с оранжевите. От ръководството на Литекс са уверили колегите си от Левски, че веднага щом си получат парите, ще се разплатят.

Случаят с Макриев е малко по-различен. Левски трябва да получи процент "солидарност" от трансферната му сума от Марибор в Ашдод. Нападателят е юноша на сините и при негов трансфер 5% се делят между бившите му отбори. На Левски се полагат около 3%, което е около 30 000 евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация