Балъков близо до №1 в историята на Щутгарт

14:32
Балъков близо до №1 в историята на Щутгарт
Страхотно признание за 8-е си години вярна служба на Щутгарт може да получи Красимир Балъков. Настоящият мениджър на Черноморец Бургас е в топ 3 при гласуването на феновете. които избират най-добрия футболист на "швабите" за всички времена.

Анкетата се организира от телевизионния канал SWR по повод 60-годишнината от първата титла на Германия, спечелена от Щутгарт. След 1950 г. тимът от провинцията Баден-Вюртемберг става шампион след това още 4 пъти (1952, 1984, 1992, 2007).

По повод юбилея от първите златни медали телевизията избра 25 имена, оставили сериозни следи в клубната история на "швабите". Сред тях абсолютно заслужено намери място и Балъков.

Краси пристигна като 4-и в света в Щутгарт през лятото на 1995 г. За него немският клуб плати 2 милиона марки на Спортинг Лисабон. Балъков приключи кариерата си с фланелката на "швабите" през 2003 г. Шест години по-рано той вдигна купата на Германия. На следващата година Краси и съотборниците му играха финал във вече несъществуващия турнир КНК, който загубиха с 0:1 от Челси"

В последния си сезон Балъков помогна на Щутгарт да стане вицешампион и да се класира директно в групите на Шампионска лига. След това българинът бе 2 г. помощник-треньор в клуба.

Гласуването на феновете в анкетата вече приключи. Организаторите обаче все още не обявяват името на футболист номер 1 в историята на Щутгарт. Изтече само информации, че Балъков е сред тримата най-често посочвани от привържениците на "швабите".

Победителят ще бъде обявен тази събота в специално предаване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fcb_spain
19.04.2010 20:29

истински бойци бяха вси4ките от 94 жалко 4е в близките 50 години такива българи няма да се родат