Тасевски: Чувствах се странно и притеснено

12:15
Тасевски: Чувствах се странно и притеснено
Македонският национал Дарко Тасевски се завърна в игра за първи път след като се контузи по време на зимния лагер на Левски в Кипър през месец февруари. Срещу Спортист Своге халфът се разписа минути след като влезе в игра като резерва. Тасевски не беше играл в официален мач от 2009 г. и беше доста щастлив, че най-накрая се завръща. Ето и думите на македонеца след мача в събота със Спортист Своге:

- Отбеляза гол още с влизането си в игра за първи път през този полусезон. Как се чувстваш?


- Не това е най-важното за мен. Радвам се най-много, че се върнах в игра. Това ме прави щастлив и за мен е по-важно от това, че вкарах гол днес.

- Как се чувстваш на терена. Изпита ли някакви болки, докато игра?

- Не, болки не е имало, но ми беше малко странно. Не съм играл 2 месеца и ми беше малко притеснено на терена. Важното е, че всичко се получи добре. Все още не съм в оптимална форма, но се чувствам сравнително добре. Вече нямам болки в коляното. Искам да се подготвя максимално, за да съм готов да изиграя цял мач. Искам само да благодаря на лекарите на Левски и специално на доктор Хубенов, който много ми помогна за по-бързото възстановяване.

- Колко време мислиш, че ще ти е нужно, за да влезеш във формата, в която беше?

- Не знам. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Засега се концентрирам само върху тренировките и ще видим колко време ще е нужно да вляза във формата, в която бях, преди да се контузя.

- Публиката много се зарадва и определено те прие топло...

- Да, мерси много на феновете на Левски. Специално искам да се обърна към тях и да им благодаря, че ме приеха толкова добре и се зарадваха на моето завръщане и ме подкрепиха в този момент. Отблагодарих им се с гол.

- Кога мислиш, че ще си готов за цял мач?

- Не знам. Чувствам се добре, както вече казах, но не съм тренирал достатъчно. Само една седмица съм тренирал наравно с другите от отбора. Трябват ми още един-два мача, за да се почувствам по-добре.

- Когато си на терена, избягваш ли по-острите единоборства?


- Това е нормално. Когато имаш тежка контузия, се пазиш. Това си идва като рефлекс. Има ли възможност за по-остър сблъсък инстинктивно се предпазваш и внимаваш повече. Все още не мога да влизам максимално остро в единоборства след такава тежка контузия, но това е абсолютно нормално.

- Как се чувстваше през това време, в което беше контузен и Левски губеше решаващи мачове. Вече нямате възможност за титлата, а ти нямаше как да помогнеш на клуба. Какво беше усещането?

- Трудно, естествено. Особено като наблюдаваш отстрани. Всеки знае, че като стоиш и гледаш безпомощно отстрани е много по-тежко. Така се чувствах и аз. Ето, че предните два мача момчетата играха добре и днес победихме убедително и се надявам, че ще успеем да влезем в Лига Европа.

- Ще успеете ли да настигнете отборите пред вас в класирането?

- За нас остава възможността само да побеждаваме до края и да чакаме грешки от другите. Те имат по-трудна програма и всичко зависи от нас. Ние, ако бием всички докрай, можем да чакаме и да се надяваме на техни грешки.

- Радваш ли се, че днес излязохте мотивирани и не подценихте отбор като Спортист Своге?

- Да, радвам се. По принцип е трудно в такива мачове и е много важно да не подцениш съперника си. Смятам, че днес успяхме да се справим с този проблем и изиграхме един силен мач, бяхме максимално концентрирани и спечелихме.

- Въпреки многото отсъстващи заради контузии и наказания днес бяхте много убедителни. Това ли е начинът, по който трябва да изглежда Левски?

- Да. Според мен в отбора има много футболисти, които са равностойни помежду си. Това се видя и днес. Отсъствието на двама-трима играчи не ни попречи да изиграем силен мач и да покажем добър футбол, което е най-важното.

- Следващият мач е срещу друг изпадащ отбор, този на Локомотив Мездра. В същото време ЦСКА влиза в тежка серия. Обнадеждава ли ви това за изхода от сезона?


- Да, това е добре за нас. Играем срещу по-слаб отбор като този на Локо Мз, но това не означава, че ще е лесно. Трябва да влезем в този двубой максимално концентрирани, като в срещата със Спортист (Своге), и да победим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация