Литекс победи и Локомотив София, титлата ще бъде \"оранжева\"

21:18
Литекс победи и Локомотив София, титлата ще бъде \"оранжева\"
Литекс победи Локомотив София с 2:0 в решителното дерби между двата отбора от поредния кръг на "А" група.

"Оранжевите" вече имат 7 точки аванс на върха в класирането и само чудо може да спре тима на Ангел Червенков по пътя към титлата. В големи периоди от срещата "червено-черните" бяха равностойни, но домакините имаха повече ситуации за гол и заслужено спечелиха.

Срещата започна в много добро темпо, с атаки и към двете врати. В 7-а минута Цветан Генков получи хубав пас, но точно преди да стреля Петър Занев изчисти топката от краката му. Малко след това пък Ивелин Попов проби през центъра на противниковата защита, но би слабо в ръцете на Левашки. След първите 10 минути "железничарите" бяха леко по-активният тим. В 17-а обаче стражът на гостите не реагира добре при удар на Христо Янев, но нямаше кой да вкара лошо избитата топка във вратата. Литекс на свой ред пробва да упражни натиск и в 27-а минута Попов бе изведен на добра позиция. Нападателят обаче не успя да отбележи от няколко метра. Футболистите на двата тима тичаха много по терена, пресираха и като цяло предлагаха един много приятен за гледане мач. В края на първото полувреме темпото леко спадна и съперниците се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

През втората част Ивайло Петков пробва далечен шут, но Левашки спаси. 54-а минута се оказа щастлива за "оранжевите" и Дока след пас на Нифлор бе точен – 1:0. Локо отговори в 65-а минута с удар на Генков в гредата. След това обаче Литекс се настани по-продължително в полето на "червено-черните" и търсеше втори гол. В 72-а минута Нифлор шутира, Левашки изби, а притичалият Дока пропусна да се разпише за втори път. В 81-а влезлият на терена Марчо Дафчев стреля много добре от фаул, но Галато изби. Минута по-късно Сандриньо бе изведен много добре. Левашки обаче спаси втори гол във вратата си.

В 83-а обаче всичко свърши. Ивелин Попов проби добре по фланга и подаде на Нифлор. Последният стреля, но в тялото на Левашки. Топката попадна в Небйша Йеленкович и халфът отбеляза – 2:0 за Литекс.

Ето и съставите на двата отбора:

Литекс: Галато, Барт, Николов, Занев, Петков, Янев, Сандриньо, Дока, Нифлор, Бодуров, Попов

Локомотив София: Левашки, Димитров, Савич, Дзаферович, Бандаловски, Асамоа, Дяков, Златински, Атанасов, Камбуров, Генков


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

peshky_
19.04.2010 13:36

колко ги е яд че столичен отбор остава без трофей тази година *lol* *beer*

idol_bg
19.04.2010 13:24

Siko2 ....Напълно те подкрепям.Къде е написано че сини и червени са абонирани за титлата всяка година.За мен е истински празник когато и двата отбора останат с пръст в уста.... *lol* Само така ще се оправи родният футбол....като нашите умрели грандове пропуснат известно време да вземат титла...и тя отиде нейде в провинцията.Евала и на тазгодишният турнир за купата.Само така.А те...."гражданите" от столицата нека си вият...хахахаха

Siko2
19.04.2010 08:44

Е как до къде сте стигнали ?! Къде са ви Софииските грандове? Какво лошо има в това Литекс да е шампион? Сега пак ще кажете - Гришо купил първенството *lol*.
Това май ви стана фикс идея?!А за "селяндурите" не искам да говоря. Всички знаем каде са най големите селяни в България.... Аиде със здраве *beer* И дано Литекс са шампиони!

telkisky
18.04.2010 22:51

тя титлата бе ясна още след 4ерноморец-литекс 1-2, бутики по терена , и фал за всяко барване на к.....а Янев! *thumb_down*

Futbulfen
18.04.2010 22:25

До къде стигнахме ей..Литекс и Локо да реашават титлата *sick*

cifcho1
18.04.2010 21:54

Лове4 хаха само като ги 4уя и ми се повръща голями селяндури ще ми говорят за футбол играят в България и са наи великите бастуни хаха *lol*

telkisky
18.04.2010 21:37

яко е поне сега окука ще си затвори мухлясалата циганска уста *lol*

don_a4o
18.04.2010 21:26

Браво и честита титла на Литекс а за Локото 4 място им давам

DenteMente
18.04.2010 20:02

Локо София какъв шампион ще бъде с 300 човека публика средно на домакинства *lol* Те и 2-ри няма да станат бас ловим