Олегов: ЦСКА не постъпи добре с мен

11:52
Олегов: ЦСКА не постъпи добре с мен
Адриан Олегов е един от многото юноши на ЦСКА, на когото не му бе дадена възможност да се наложи на "Армията". Централният защитник обаче намери своя път и в момента е сред основните играчи на Миньор Перник. Олегов не е реваншистки настроен срещу ЦСКА, но вече няма и сантименти към родния си клуб.

- Адриане, вече имаш няколко мача срещу ЦСКА. Как се чувстваш като излизаш срещу "червените"?

- Как да се чувствам? Тези мачове са по-специални. Все пак съм прекарал много години в ЦСКА. Винаги се опитвам да се представя по най-добрия начин срещу "червените". Трябва да им доказвам постоянно, че не постъпиха добре с мен.

- Ти си поредният юноша на клуба, който не проби в мъжкия отбор. Защо?

- Не знам, такава е политиката на ЦСКА. Стойчо Младенов започна да ме вика в мъжкия отбор, а след това дебютирах при Сашо Станков. После пътищата ни се разделиха.

- През лятото на 2008 г. се върна в ЦСКА. Защо не подписа договор с клуба?

- Това беше изцяло мое решение. Когато ми се обадиха да ме поканят, ми представиха нещата по един начин, после се оказа, че не е точно така. Това го разбрах по време на лагера в Холандия. Държа да уточня, че не е ставало въпрос за разминаване за пари, защото въобще не се е стигало до преговори за договор и за финансови условия.

- Съжаляваш ли, че тогава не можа пак да заиграеш за "червените"?

- Не, по-скоро съжалявах, че тогава се наложи да напусна Миньор. Нещата обаче така се наредиха, а после се оказа, че всичко е било за добро.

- През есента бихте ЦСКА с 3:0 на "Армията", може ли да се повтори подобен резултат?

- Разбира се. Вярвам и се надявам, че отново ще бием, още повече, че мачът пак е в София. Победата ни с 3:0 не беше сензация, а закономерност. Тогава просто това беше съотношението на силите.

- Как се разбираш с Дани Златков в центъра на защитата на Миньор?

- Много добре. Мисля, че се допълваме чудесно. А и извън терена се разбираме много добре. Приятели сме и това ни помага на игрището.

- Изглежда, че Миньор е най-ощетяваният отбор от съдиите от началото на пролетта. Имаш ли обяснение за това?

- Убеден съм, че тази серия от съдийски грешки не може да е случайна и да е просто съвпадение. Представихме се много силно през есента и очаквахме да ни покажат къде ни е мястото. Говорихме си със съотборниците ми още през зимата, че ще вземат мерки срещу нас, но не сме очаквали чак така да ни режат. Във всеки един мач Миньор е ощетен, като заради реферския терор загубихме много точки.

- През миналия сезон игра за Чавдар Етрополе, изненадан ли си от пробива им в турнира за Купата на България?

- Много се радвам за Чавдар. Стискам им палци да продължат още напред и ако могат, дори да спечелят купата. Отборът е изграден от млади момчета, като почти няма опитни футболисти. За сметка на това колективът е много добър, а това е гаранция за успехи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация