Томов: Батков да каже дали е укривал данъци

10:58
Томов: Батков да каже дали е укривал данъци
Дебат няма да има – Батков е некоректен, обещава едно, прави друго. Прави се на ментор на българския футбол, намесва държавата. Батков трябва да си гледа Левски, да каже какви пари и какви данъци е плащал и да остави ЦСКА. Това заяви в предаването на bTV "Тази сутрин" Александър Томов в отговор на казаното от Тодор Батков вчера. По думите на Томов вероятно ще го съдят, другият вариант бил да не му обръщат внимание.

"Не може да казва на президента: "Ако не ги изхвърлите, ще вдигна голяма олелия", възмути се той.

"Най-вероятно ще се стигне до съд. Завеждаме поредица дела. Първото ще е за отнетия лиценз", поясни Томов. Според него Батков получава информация по нелигитимен начин: " ЦСКА не лапа пари от "Кремиковци". Това е лъжа."

"Всички пари от "Кремиковци", по мойта схема, се връщат с лихви. Само да ви кажа, че към 30 декември миналата година дългът на "Кремиковци" беше не повече от 270 млн. лв."

"Аз не съм собственик, Прамот Митал е собственик. Няма промяна в собствеността", твърди Томов. За тази година основният приход в ЦСКА идвал главно от реализация на трансфери – около 3 млн. евро.

Той отбеляза, че българският футбол е поставен в унизително положение, а след това отправи въпросите си към Батков:

"Плащал ли е в последните пет години заплати кеш? Укривал ли е данъци? Правил ли е заменки – земи и гори? Да информира за всички транзакционни договори с Майкъл Чорни."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bob4o77777
12.12.2008 17:24

най-големият данъкоплатец в БГ е ПФК Левски София АД

drummer
05.11.2008 21:46

Адвокат Тодор Батков беше награден с орден "Стара планина" именно за укрити данъци. Но точната сума и той самия вече не я знае...?!