Оцелял от тежка катастрофа се завръща за Ривър

17:25
Оцелял от тежка катастрофа се завръща за Ривър
Полузащитникът на Ривър Плейт Диего Буаноте се завръща утре към футбола по-малко от четири месеца, след като бе замесен в тежка автомобилна катастрофа, в която загинаха трима негови приятели.

Новият наставник на Ривър Анхел Капа заяви, че 21-годишният халф, който бе част от златния олимпийски тим на Аржентина от Пекин, ще бъде на пейката по време на мача с лидера в Клаусура Годой Крус на "Монументал".

Буаноте заяви на пресконференция: "Радвам се, че ще играя отново и че ще насоча мислите си към друго нещо. Капа ме попита дали съм готов да го направя. Аз се съгласих и ще трябва да съм на пейката".

Буаноте бе зад волана, когато неговата кола се обърна и се сблъска в дърво по време на буря, която се разрази в провинция Санта Фе на 26 декември. Той получи травми на рамото и белите дробове, но всичките му приятели от детството загинаха.

Халфът не бе играл в една от най-лошите серии на своя тим в историята. Грандът се намира на дъното на класирането на Клаусура с 14 точки от 14 мача, като загуби последните си пет мача без да вкара гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация