\"Ще ти счупя костите черно лай..о\", крещят на аржентински мач

20:02
\"Ще ти счупя костите черно лай..о\", крещят на аржентински мач
Колумбийският защитник на Бока Хуниорс Брейнер Бонила плака пред камерите, обвинявайки съперник, че го е обидил сериозно на расистка основа по време на мач от аржентинската лига.

Бонила бе обграден от нападателя-ветеран Естебан Фуертес и други играчи на Колон по време на тежката загуба на Бока с 0:3 миналата седмица, след като колумбиецът свали на земята халфа на другия тим Факундо Бертолио.

Нарушението бе доста грубо, а Бонила получи червен картон. Колумбийският защитник заяви за телевизия "TyC Sports", че Фуертес го е заплашил с думите:

"Ще ти счупя костите черно лай..о, връщай се в Африка". 23-годишният Бонила се оплака:

"Човек се чувства безпомощен, когато хората казват, че искаш да нараниш някого нарочно. Ние всички сме южноамериканци и аз дойдох тук да работя, а не да ограбвам някого".

Самият Фуентес отрече да е казвал тези думи и допълни за същата телевизия: "Изненадан съм от всичко това. Ние се сблъскахме с Бонила и се разменихме няколко думи по време на мача, но никога не съм го наричал "черен".

Моят парагвайски съотборник Морел ми е свидетел, той беше точно до мен". От Аржентинската Футболна федерация все още не коментират поредния скандал в местния футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация