Жоазиньо: Лига Европа е нашата надежда

13:17
Жоазиньо: Лига Европа е нашата надежда
Халфът на Левски Жоазиньо даде интервю пред клубното издание преди двубоя от 25-ия кръг на първенството със Спортист Своге.

- Жо, как е настроението?

- Напълно нормално е да няма щастливи в съблекалнята след лошата серия на отбора. Бяхме недоволни и нямаше положително настроение, каквото би трябвало да има в клуб като Левски. Климатът обаче се подобри с победите и добрите игри срещу Локомотив Пловдив и Берое. Правим всичко възможно да преодолеем проблемите. Смятам, че е недопустимо да заемаме подобна позиция в класирането.

- Защо се стигна дотук?

- Не трябва да пропускаме момента, когато бе сменен треньорът в началото на сезона, а после дойде и още една промяна. Няма как всичко това да не окаже своето влияние. Имаше срещи, в които се представихме силно, но късметът ни избяга. Изиграхме и слаби мачове. Да не забравим да споменем и контузиите, които ни преследваха.


- Спомена за липса на късмет. Защо Левски се проваляше в така наречените спечелени срещи?

- Всички на терена се изнервяме, когато сме видимо по-добрият отбор и превъзхождаме съперника, но загуба на концентрация в един момент води до попадение в нашата врата и загуба на точки. Тогава грешката е на целия отбор, а не на определени футболисти.

- Левски пропуска твърде много голови положения...


- Причините според мен са комплексни. Да, има липса на шанс, но не трябва да забравяме и отличните изяви на вратарите! Освен това срещу Левски винаги се играе на предела на възможностите. Много е важна и концентрацията на човека, който се намира в голова ситуация. Трябва да работим здраво за по-добра резултатност.

- Георги Иванов признава липсата на лидер в състава. Ти какво мислиш?

- Всеки голям отбор има нужда от футболист, който умее да извлича максимума от качествата на колегите си. Лидерът в никакъв случай не е този, който само ръкомаха, крещи и всява смут в колектива! Истинският водач вдъхновява, дава кураж, обединява останалите и ги повежда към успеха.

- Какво знаеш за Спортист Своге?

- Този отбор е по-опасен, когато е домакин. Тогава е агресивен и проблемен за противника. Ако измъкне нещо като гост - добре дошло. Ще излязат на "Герена" с цел да ни затруднят максимално. Очаквам всеки футболист от този тим да се изправи срещу Левски с нагласата да се докаже, което означава, че за подценяване от наша страна и дума не може да става. Задачата пред нас е да не допускаме абсолютно никакви грешки, за да можем да си осигурим участие в Лига Европа. Реалността е такава. След като не успяхме да победим отборите, които водят битка за титлата, няма как да претендираме за първото място".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация