От Литекс зоват: Оставете съдиите на мира

15:04
От Литекс зоват: Оставете съдиите на мира
Президентът на Литекс Трифон Попов заяви в интервю за клубния сайт на "орнажевите", че съдиите в България трябва да бъдат оставени на спокойствие.

- Г-н Попов, коментарът ви за равенството със Славия?

- Както можеше да спечелим две точки, така можехме да загубим една. От резултата няма как да сме толкова недоволни. Макар че ние сме отборът, който трябва да съжалява повече за изпуснатата победа. Лично аз съм впечатлен от себераздаването на нашите футболисти. Поздравявам ги за това.

- Отново съдийството се превърна в основна тема след мача?

- Напрежението около съдиите не го създаваме ние. Съдийската бригада на мача със Славия се справи. Показа еднакъв критерий при отсъжданията. А това е най-важното. Нямаше никаква тенденциозност.

- Защо преди всеки мач медиите пишат, че Литекс си води съдии?

- Не знам. Не мога да си го обясня. Прилича ми на някаква кампания. Преди всяка важна среща се създава напрежение, че реферите са наши хора, че ни били приятели, че ни били роднини. Пълни глупости. Какво ни помогна реферът на мача с Пирин например? Паднахме с 1:4. Ами в Монтана? Там дни наред се пишеше, че сме отивали с наш съдия. Е, "нашият" съдия ни остави с 9 души след червените картони на Галато и Сандриньо. В домакинството със Сливен също имаше спорни отсъждания в наш ущърб. Но кой да го види това. Напрежението в съдийството повече ми прилича на чиста проба журналистически интерпретации.

- Ще има ли още съдийски скандали?


- Не, не би трябвало да има такива. В съдийсвото има напредък. Реферите трябва да бъдат оставени на спокойствие. Защото много добре знаем, че нашите съдии са кадърни. Грешките са част от играта. Както играчите грешат, така го правят и реферите.

- Какво очаквате от мача с Локо София?


- Да играем добре и да победим. Не се съмнявам, че това ще стане. Призоваваме всички наши фенове да подкрепят отбора си в това важно дерби. Правим жест и децата до 16 години ще влизат без пари.

- Предрешена ли е борбата за титлата?


- Не, и след неделния мач няма да бъде.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
15.04.2010 15:12

От Литекс зоват: Оставете съдиите на мира = От Литекс зоват: Оставете служителите ни на мира *lol*

cifcho1
15.04.2010 15:08

Литекс за мизерници,селяни и още много много но каквото и да говорим няма да се промени нищо в умрялата А група до преди няколко години на тия полвината БГ не знаеше 4е играят в А група толкова са мазни 4е няма на каде смърт за тях