Стоичков помага на Тиери Анри в труден момент

10:42
Стоичков помага на Тиери Анри в труден момент
С добри думи легендата на българския футбол Христо Стоичков опита да накара Тиери Анри да изправи глава в труден миг преди световното първенство. Френският нападател на Барселона все по-рядко стъпва на свещената трева на "Камп Ноу", където вълшебства с топката творят други герои.

Преди два дни селекционерът на "петлите" Раймон Доменек намекна, че не е сигурен дали ще включи 32-годишния Анри в състава за мондиала. Въпреки че точно той, макар и след игра с ръка, осигури победния гол срещу Ейре в баража и билета за ЮАР.

"Анри е в тежък период - коментира Стоичков, цитиран от "Труд". - Той обаче е играч от висока класа и невероятна личност. На такива добри хора Господ им помага и той ще получи шанс да покаже какво може на световното първенство."

За втори път в последните месеци Стоичков протяга ръка към Анри. Двамата са приятели и в Барселона често се срещат. Българският кавалер на "Златната топка" защити Анри при унищожителните критики към него за играта му с ръка в продължението на баража с ЕЙРЕ (1:1).

"Той не е мошеник, какъвто го изкарват - заяви тогава Стоичков. - Колко пъти защитници играят с ръка, а съдиите не дават дузпи? И колко нарушения остават невидяни? На световното през 1994 г. реферът не видя две дузпи за България срещу Италия (бел. ред. - 1:2 в полуфинала) и никой нищо не направи..."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boginq1914
23.04.2010 10:43

този ма4 си го спомням много добре,съдията се казваше Жоел Киню-французин,който ни поряза като не даде явна дуспа за игра с ръка на костакурта*sad*, но изхода от ма4а бе ясен още с назна4аването на съдията. никой от световната футболна централа не би допуснал една малка БЪЛГАРИЯ на финал на световната купа за съжаление.

holliwood
15.04.2010 16:17

ама как ме е яд като си го мисля тва световно *angry* тогава съм бил малък и не гледах футбол но сега си представям какво е било на полуфинал срещу Италия,и като разбрах че Стоичков трябваше да слага още един гол за да направи стотният си гол проклинам съдията в деня в който се е подил *angry*

fcb_spain
15.04.2010 14:33

съдията на полуфинала ни с италия е бил французин и е роден на 17 ноември,представете си 4е е духал све6ти4ките то4но когато костадинов е вкарал гола в последната секунда *joking*

Unscrewed_Heart
15.04.2010 12:22

да бе финал с бразилия и щяхме ги отупаме и купата беше наша тцтцтц *angry*