Роналдо: Искам да спечеля повече трофеи и награди

17:04
Роналдо: Искам да спечеля повече трофеи и награди
Португалският футболист Кристиано Роналдо вече е постигнал много неща в своята кратка кариера. С Манчестър Юнайтед той стана шампион на Англия, спечели Купата на Лигата и Шампионската лига. Финалист е на европейско първенство с Португалия и участник на Световното в Германия.
Списъкът с индивидуалните му награди расте бързо, като за последно той бе обявен за играч на годината от асоциацията на професионалните футболисти. Роналдо получи и "Златната обувка" за голмайстор на Европа за миналия сезон. Португалецът е сред фаворитите за спечелването на наградата на ФИФА за най-добър футболист в света и на най-престижното от всички отличия за един футболист - "Златната топка".


Въпреки постиженията си 23-годишният португалец демонстрира глад за нови успехи. Предлагаме Ви интервю с португалската звезда.


- Постигнахте толкова много през последния сезон. Ще успеете ли да се задържите на върха?

- През последния сезон имах възможност да спечеля много неща, не само с отбора, а и индивидуално. Щастлив съм, че на различни нива постигам големи успехи. През този сезон просто ще се опитам да направя същото. Знам, че ще бъде трудно, но аз съм амбициозен, играя заедно с големи футболисти и затова съм уверен, че същите възможности ще дойдат отново и това е фантастично усещане. Искам да спечеля повече трофеи и награди.

- Кои са вашите приятели от отбора на Манчестър Юнайтед? Кои са Ви по близки?

- Аз съм късметлия, защото съм в страхотни отношения с всички, не само с двама или трима, но бих казал, че най-близките ми приятели са Нани, Андерсон, Рафаел, но също така и Ван дер Саар, Фърдинанд, Евра и Тевез. Това е отлична група и е удоволствие да бъда с тях.

- Защо фланелката с №7?

- Не съм я избирал, дадоха ми я. Когато подписвах договора с Юнайтед сър Алекс ми каза, че е приготвил за мен 7-цата. Това бе голямо предизвикателство, защото преди мен тази фланелка в клуба са носили футболисти като Джордж Бест и Дейвид Бекъм. Това е чест и удоволствие, но отговорността е голяма. Трябва да играя добре за отбора, без значение, коя фланелка нося.

- Кой е най-важният гол, който сте вкарали досега в кариерата си?


- За да бъда честен, имам няколко важни и красиви попадения и да избера най-доброто от тях е трудна задача.

- Кой са най-скъпите Ви спомени от футбола?

- Отново са няколко, но може би най-специалните са свързани с периода когато още бях в Спортинг Лисабон и преминаването ми в Юнайтед. Това направи толкова много промени в живота ми.

- Кой бе най-трудният момент в кариерата Ви?

- Първият, който идва в съзнанието ми е поражението на финала на Евро 2004 от Гърция. Във футбола не можа да има само успехи.

- Как се почувствахте като капитан на Португалия за първи път?

- Усещането е фантастично. Беше прекрасно да сложа на ръката си капитанската лента на националния отбор. Това ме направи горд. Все още съм много млад за да бъда капитан във всеки мач. Така или иначе искам да играя добре и да побеждавам винаги.

- Дайте някакви съвети, как се става по-добър дрибльор с топка?

- Практика! Винаги се старайте да правите нови неща и работете върху тях всеки ден. Това е всичко, което правя аз. Понякога да покажеш нови неща на терена е доста трудно, но се надявам да зарадвам феновете с някои различни трикове в бъдеще!

- Кой е най-добрият стадион, на който сте играли, от гледна точка на атмосфера?

- Това е "Олд Трафорд". Искам да кажа, че атмосферата на "Анфийлд" е наистина прекрасна. Обичам да играя в Рим и Барселона, а новият стадион на Арсенал е много добър. Феновете на Селтик също създават страхотна атмосфера.

- Ако не бяхте професионален футболист, какво бихте правили?

- Нямам представа. И друг път са ме питали това, но честно казано не знам.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sLaViToOo96
15.03.2009 15:34

еми няма какво да си говорим роналдо е върха във всички отношения и особено на терена. Тойе супер и е много добър футболист. И със сигурно щеше да стане модел ако не беше футболист *smile* *wink*

Sexytyyy
23.11.2008 01:43

Според мен Роналдо трябва да се постарае още ако иска да спечели повече трофеи и награди.А това е също и целта на всеки футболист!

Spairo
04.11.2008 17:17

Може би щеше да стане моделр кой знае.