Хичо: Най-накрая влязохме във форма!

08:59
Хичо: Най-накрая влязохме във форма!
Авторът на първия гол за Левски Николай Димитров сподели след успеха на "сините" над Берое, че той и отборът му навлизат във форма, макар и в края на шампионата. Според бившия младежки национал титлата за "сините” все още е химера, но пък място в Европа е напълно реална цел. Ето какво каза Хичо след категоричната беда под Берое в Стара Загора:


- Ники, надиграхте Берое по категоричен начин. Очаквахте ли толкова лесен успех на този стадион, на който повечето от отборите от "А" група загубиха?

- Да, очаквахме го. Излязохме с идеята да победим и се радвам, че това стана. През първото полувреме играхме много добре. Отборът на Берое успя да ни поведе, но ние бързо върнахме гола и в крайна сметка мисля, че напълно заслужено победихме. Имахме възможност да вкараме още голове, но сме доволни, че постигаме втора поредна победа, и ще се опитаме да продължим по същия начин и да завършим така първенството.

- Изпуснахте много положения. Победата ви можеше да бъде доста по-изразителна. Защо според теб се случи така?

- Да, вярно е, но все пак головете са 3:1 в наша полза, което е най-важното. В предишните мачове вкарвахме по един, а понякога и не вкарвахме голове. Така че сме доволни от тази победа.

- Като цяло Левски в този мач показа доста различно лице, отколкото в досегашните мачове от първенството. Не навлиза ли отборът малко късно във форма?


- Съгласен съм с това. Наистина навлизаме в добра форма в края на сезона. Направихме обаче много силен мач срещу Берое. Имахме известни затруднения при статичните положения, но мисля, че успяхме да се справим и в бъдеще ще изчистим това от играта си.

- Мислиш ли, че твоят гол беше повратната точка в мача?

- Не знам дали беше повратната точка, но е хубаво, че успяхме бързо да се върнем в мача, което може би притесни домакините и ни даде повече увереност. Голът ни помогна да заиграем нашата си игра и да вземем трите точки.

- На какво се дължи според теб добрата ти игра в последните мачове?


- Радвам се, че съм във форма и че помагам на отбора. Сигурно това, че Георги Иванов ми гласува доверие и ме пуска титуляр, ми вдъхва увереност и то си личи на терена. За всеки футболист най-важно е доверието на треньора. Така че аз съм щастлив, когато го заслужа и когато го оправдая.

- Ти си от типа играчи, които трябва да изпитват удоволствие от играта. Така ли е в момента?

- Мисля, че е така. И на това може би се дължи добрата ни игра. Имам съотборници, с които мислим еднакво и на терена се получават много хубави неща.

- Според теб Левски ли беше много силен в този мач, или Берое беше много слаб?

- Не мисля, че Берое беше слаб. Ние просто играхме добре и вкарахме положенията, които имахме, но и пропуснахме голяма част от тях. В крайна сметка единият отбор играе толкова, колкото му позволи другият. Ние днес просто не позволихме на Берое да покажат тяхната игра. Те са много стойностен отбор и са го доказали много пъти през това първенство.

- През второто полувреме сякаш намалихте темпото. Така ли беше наистина?

- Възможно е, сякаш се натрупа малко умора, но все пак мисля, че се справихме добре.

- Какви са впечатленията ти от Берое, от Илиан Илиев и от работата, която върши той в отбора?

- Лично аз изпитвам голямо уважение към него, както и към целия отбор на Берое, защото показаха много мъжка игра срещу нас, а и срещу всеки отбор, с който играят. Може би това, че не са получавали пари от известно време и имат финансови затруднения, оказва някакво влияние върху тях и мога да им сваля шапка за начина, по който играят на терена и раздаването, което показват във всеки мач.

- Според теб добре ли е за българския футбол, че на полуфиналите за Купата на България остана само един отбор от "А" Група, а останалите три са от "Б"?

- Това е и добре, и зле. Това показва, че грандовете са свалили от нивото си, а от друга страна, че по-малките отбори се развиват и успяват да се конкурират успешно с тях. А това е най-важното във футбола - да има конкуренция, защото така се развиваме и ние, футболистите.

- Каква остава целта пред Левски до края на сезона?

- Да говорим за титлата на този етап е химера. Ще се борим за място в Европа, което мисля, че е напълно реална и постижима цел за нас. Мисля, че имаме сили до края да запишем само победи, а след това ще видим какво ще стане.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasko72
15.04.2010 09:27

що да не ви вземем парите!кйто плаща получава който не яде бой *lol* *beer*