Левски разби Берое и вече е четвърти

18:48
Левски разби Берое и вече е четвърти
Левски постигна ценна победа като гост на Берое с 3:1 в двубой от 24-я кръг на А група. С този си успех възпитаниците на Георги Иванов събраха 43 точки и изместиха Славия от четвъртото място. Както е известно, днес белите направиха равенство 1:1 с Литекс и остават пети с точка по-малко от сините.

Още в първата минута, след изпълнение на корнер, Иво Иванов с глава стреля и матира Георги Петков – 1:0 за Берое. Столичани реагираха като ужилени и още в следващата атака Йовов стреля от границата на наказателното поле, но Скорчев спаси по чудесен начин. В четвъртата минута обаче, Димитър Телкийски проби добре по десния фланг и центрира балонно топката на задната греда, където от дълбочина изскочи Николай Димитров, който с левачката прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините – 1:1.

Сините започваха да играят все по-добре с всяка изминала минута и защитата на домакините започваше да се пропуква. В десетата минута Хичо получи топката по левия фланг и с къс пас намери Йовов в пеналта на заралии. Бижутера елегантно се освободи от своя персонален пазач и веднага опита удар по земя от малък ъгъл. Топката премина на сантиметри от вратата на Скорчев.

Пет минути по-късно Левски осъществи поредната си добра атака и този път столичани стигнаха до гол. Йовов с пас по конец намери Телкийски по десния фланг на синьото нападение. Мечо веднага подаде на Миро Антонов, който пое топката на границата на наказателното поле, нахлу и стреля по земя. Скорчев успя да спаси в първия момент, но Антонов овладя избитата топка, финтира падналия вратар и с левия крак шутира към вратата. Въпреки че пред голлинията имаха четирима футболисти на заралии, коженото кълбо рикошира в тялото на бранител и влезе в мрежата – 1:2.

След гола домакините се опитаха да упражнят натиск към вратата на Левски, но с някои по-здрави единоборства в центъра на терена столичани успяваха да убиват в зародиш атаките на своите опоненти.

Точно преди да изтече първият половин час играе сините нанесоха нов удар. Хичо проби по левия фланг и центрира в наказателното поле. Миро Антонов овладя добре топката и пусна пас по земя хоризонтално на голлинията. Топката попадна в краката на Йовов, който учуди всички, като отбеляза гол на празна врата – 1:3!

Гостите не спираха да атакуват, въпреки че вече водеха с две попадения. В 35-а минута след поредица от бързи пасове, коженото кълбо стигна в краката на Николай Димитров, който стреля с десния крак, но Скорчев улови.

Шест минути преди края на полувремето Антонов бе изведен на чиста позиция зад гърба на защитата на домакините. Таранът овладя топката вдясно от вратата и пусна хоризонтален пас, целящ да намери Хичо, но крилото не разбра замисъла на своя съотборник и атаката пропадна.

В 41-а минута Станислав Бачев от Берое бе оставен непокрит от синята отбрана и стреля силно с глава, но топката премина встрани от вратата на Петков.

В началото на втората част играта бе равностойна, като заралии направиха плахи опити да упражнят някакъв натиск към вратата на Левски. В 51-а минута след центриране от фаул на Жеков, Бачев намери топката с глава, но отново ударът му мина над вратата на Георги Петков.

В следващите минути пред вратата на шампионите имаше две мелета след нови високи топки. В крайна сметка обаче, възпитаниците на Гонзо не допуснаха попадение от тези ситуации.

С течение на времето левскарите се прибраха в своята половина и оставиха старозагорци да овладеят инициативата. Териториалното превъзходство на заралии обаче, не водеше до сериозни голови положения. Сините пък изглеждаха особено остри на контраатака и на няколко пъти те се опитаха да изненадат противниковата отбрана.

В 70-а минута Жеков бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и стреля силно към вратата на Левски. Топката прелетя доста над напречната греда на Петков.

Към края на двубоя играта доста се накъса и за разлика от първото полувреме, след почивката двата тима рядко успяваха да осъществят красиви и ползотворни комбинации.

Дванадесет минути преди последния съдийски сигнал резервата Жоазиньо направи хубав пробив по левия фланг и центрира топката за Миро Антонов. Таранът направи опит за странична ножица, но топката просто рикошира в него и попадна в краката на друга синя резерва Александър Александров. Алекс веднага стреля, но топката прелетя над горната греда на Скорчев.

В 81-а минута след нов хубав пробив на Жо, Кривия добре задържа топката в наказателното поле и подаде на включилия се в атаката Милиев, който шутира силно, но ударът му бе много неточен.

Канонадата от удари към вратата на Берое продължи с пълна сила. Седем минути преди края Сърмов с бомбен шут нацели напречната греда на Скорчев, а буквално секунди по-късно Алекс с прецизен пас изведе Хичо сам срещу вратаря. Крилото финтира стража, но завършващият удар му изневери и заралии пак не получиха гол.

В крайна сметка сините не можаха да забият четвърти гол във вратата на домакините, но въпреки това Левски взе важни три точки и зарадва феновете с едно доста позитивно представяне срещу силния тим на Берое.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Берое:
Скорчев, Здр.Илиев, Иванов, Тодоров, Атанасов, Костадинов, Жеков, Генчен, Писаров, Станков, Андонов

Левски:
Петков, Петраш, Милиев, Бензукан, Минев, Сърмов, Гаджев, Йовов, Телкийски, Антонов, Н.Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario1914
15.04.2010 00:14

Аз също съм на мнение че Берое дадоха мача.....просто вижте как дишат или (неДишат)защитниците им.Дишат,дишат...и като ги атакуваме просто спират да дишат,тръгват назад и просто издишат.Ужас-това ако не е уговорка-здраве му кажи!Амън от уговорени мачове...............АМЪН от МАЛОУМНИЦИ!!!!Пази Боже сляпо да прогледа!А,и да не забравя онзи със изкуствената коса-добре че е той та феновете на цецка да не забравят какво е да играеш в т.н. А група.........

plamski2
14.04.2010 22:52

... и изместиха Славия от третото място. - каза winner.bg , но се пак на секи му е простено да греши *lol*

Futbulfen
14.04.2010 22:12

Dankow,прав си..на живо няма да те забележа.Ти мене не ме мисли..ток и жица съм,лека вечер прасе.

ManUtdTillidie
14.04.2010 21:32

Йовов може да ни е учудил като е вкарал , но Уинър не ни очудиха след поредната си идиотска грешка.Първо: Левски разби Берое и вече е четвърти. След това : С този си успех възпитаниците на Георги Иванов събраха 43 точки и изместиха Славия от третото място. На края : Както е известно, днес белите направиха равенство 1:1 с Литекс и остават пети с точка по-малко от сините. Я се разберете със себе си и най накрая напишете Левски на кое място са последно. Преди да говорите какъв смешник бил Йовов се погледнете себе си какви идиотски грешки правите , като една от най-големите които помня беше как договорът на Карлтън Коул бил извън терените до края на Януари... *lol*

ivelina3
14.04.2010 21:06

незнам някои дали ми про4ете коментара.. *smile* уредена 2ка си бе6е ма4а.. не е нужно да каже6 на футболистите неска тря паднете.. просто промяна ж схемата на игра отзад и си4ко е ясно *wink*

Dankow
14.04.2010 20:53

Futbulfen стига бе смешка синя стига си хранил... на живо 100% няма да си толкова надъхан! *joking* *lol*

Futbulfen
14.04.2010 20:43

Вместо да се учиш да броиш от 1 до 5 отиди да хапнеш една свинска опашка в чест на хубавата синя победа! Каква статистика искаш да чета бе смех..искаш да ти разкажа как се е създал изкуствения отбор на армията..искаш да ти дам статистиката,която показва смазващото превъзходство на Левски в преките двубои (20+).Каква статистика да гледам ми кажи бе мишок..с какво сте повече от нас освен с титлите (11 от които абсолютно подарени от онова време)?! Айде не ми обяснявай к'во да чета..палячо червено

DJ_Nixx
14.04.2010 20:21

Така,първо: bobeto_ изглежда е най-прав от всички тук,вижте движението(или НЕдвижението) на защитниците на Берое при втория гол-ония защитник го гони гони и Антонов като влезе в наказателното го остави и тръгна в другата посока....да не говорим за другите трима защитници...
второ:всички знаем кой е Илиян Илиев и на кой отбор е пристрастен....
трето: Futbulfen,к'ъв футболен фен пък си ти с тея твойте твърдения за най-великия отбор....прочети малко история и статистика....
четвърто: Manower,за теб се отнася същото!
и пето*lol*обре че е ония с изкуствената коса,че да видите някой и друг мач извън ПодХуене!!!

donatelo
14.04.2010 19:31

Хайде стига вече!!!Когато Левски побеждава било нагласено,а когато чорбата бие небило???Просто стават смешни,даси стоят в ПСИХОДИСПАНСЕРА и да стискат плейстейшъна. *thumb_up* *beer*

Futbulfen
14.04.2010 19:21

Чак днеска,от много време насам,на 14.04.2010г видях онзи Левски,който всички ние феновете на най-великия български отбор искаме да гледаме.Отбора изигра страхотни 45мин.
П.С. Разбираемо е прасетата да грухтят..турци (чорбари) треперете..Левски е жив!

bacardy_breezer
14.04.2010 18:58

Супер Левски днес! Сърмов и Влади Гаджев са големи.Евала и Хичо игра добре и Миро Антонов, дори и Йовов.Тоя състав беше идеален, Гонзо трябва да излзиа с него и в следващите мачове и минаваме прасетата.

iksvel
14.04.2010 18:55

А аз имах информация, че Иво Иванов ще вкара гол в първата минута, но после Хичо, Антонов и Йовов ще отбележат по един до края на полувремето, че ще има 6 картона в мача, само жълти, като 5 за Левски. Просто ей-така го чух. П.С. Смешни сте вече. Мачът беше всякакъв, ама не и уреден.

gogatakts
14.04.2010 18:54

не се оправдавайте сега бе чорбари вас кат ви биха незначи че и нас щтяха да бият *wink* *party* *lol*

BoBi_Levskara
14.04.2010 18:49

А бе то и за Черноморец-Левски се говореше усилено, че е уговорен за 2-ка, ама не стана.За ЦСКА-Левски също един човек казваше тука 2-2 ама и това не стана.Така, че нищо чудно сега това да е съвпадение и да си бием редовно.

ThuNDeR4YyY
14.04.2010 18:45

Хаха тоя Антонов, номер 9 е наследник на Йовов космонавта *lol* *lol*

Man_Un_Fen_92
14.04.2010 18:21

'bobeto_ ' и кой те излъга ... така като гледа6 головете са си редовни ... а и това е само първото полувреме !

bobeto_
14.04.2010 18:08

левскар съм, но лично за този мач имах информация, че е уреден за Левски. Такива работи се случват в България често и не само Левски си урежда мачове, но специално за този мач признавам, че знаех, че ще има много голове и Берое ще вкара, но Левски ще победи ! Иначе ако се играе честно, струва ми се че нямаше да бием лесно. Най-много с 1 гол, но можехме и да паднем, защото Берое са твърди

paco_kl
14.04.2010 17:58

след като им дадете мача,може и по една свирка да направите на говедата

Dankow
14.04.2010 17:51

Попринцип обича да ги праща до космоса топките и те никога не се връщат! *lol* *lol*

Adrian000
14.04.2010 17:50

Ако беше 20см по назад щеше да я искара пак я вдигна на оня свят *lol*

niki_hameleona1
14.04.2010 17:47

''Топката попадна в краката на Йовов, който учуди всички, като отбеляза гол на празна врата – 1:3! '' Наистина ни учуди *lol*