Литекс измъкна само точка от Славия

16:51
Литекс измъкна само точка от Славия
Отборите на Славия и Литекс завършиха наравно в дербито на 24-я кръг на "А" футболната ни група. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал "Овча Купел" и завърши при резултат 1:1.

Мачът започна на доста високо темпо, като си личеше, че в началото на срещата двата отбора ще търсят победата. Първите десет минути минаха под диктовката на атакуващия футбол, като Славия и Литекс се редуваха да правят атака след атака, но така и не се стигна до чисто голово положение пред една от двете врати. В следващите минути играта се пренесе в полето на домакините, като по-активният тим бе този от Ловеч, а "белите" разчитах предимно на контраатаки. Славия излезе от тежката ситуация и на свой ред упражни натиск, който доведе до добра възможност пред Галин Иванов в 26-а минута, но изстрелът му бе избит в корнер от играч на Литекс.

\"\"

Две минути по-късно Жуниньо се озова в стрелкова позиция, но Александър Барт успя да му избие топката точно преди нападателя на "белите" да стреля. В ситуацията останаха съмнения за нарушение на бранителя на гостите в наказателното поле. Точно в 31-а минута футболистите на Славия сътвориха най-хубавото положение до момента в мача и откриха резултата. Първо Жуниньо бе изведен на добра позиция, но нападателят предпочете да финтира бранител на гостите, след което върна топката към границата на наказателното поле, където Даниел Пеев на скорост би и отбеляза за 1:0 за Славия. Пет минути преди края на полувремето Светослав Тодоров бе изведен очи в очи със стража на Славия Раис Мболи, но нападателят на Литекс се засуети и изпусна да изравни резултата. В продължението на първото полувреме капитанът на гостите Ивелин Попов се измъкна добре от опеката на двама бранители в бяло, но не успя да преодолее стража на Славия.

\"\"

Три минути след подновяването на играта след изпълнение на корнер от Ивелин Попов играч на Славея игра с ръка в собственото си наказателно поле, но не бе отсъдена дузпа. В същата ситуация Александър Барт се озова на стрелкова позиция, но изстрелът на защитника на Литекс мина високо над напречната греда на Мболи. В 53-а минута Жуниньо вкара втори гол за Славия с красиво изпълнение от воле, но попадението бе отменено заради засада. Малко след това Попов от Литекс можеше да изравни, но отново вратарят на домакините се оказа непреодолима преграда. Йордан Петков от състава на Славия извърши нарушение срещу Светльо Тодоров в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за Литекс в 62-а минута. Зад топката застана самият потърпевш и резултатът стана 1:1. Като цяло ситуацията при която главният съдия на срещата Ивайло Стоянов отсъди 11-метровия удар беше доста спорна. Много чисто положение за гол изпусна Галин Иванов в 71-а минута, когато вратарят на Литекс Родриго Галато изби топката в последния момент. До края на мача и двата отбора можеха да реализират нови попадения, но това не се случи и срещата завърши наравно 1:1.

\"\"

Стартови състави:

Славия:
Мболи, Дреновички, Й. Петков (к), Попара, Томаш, Георгиев,  Колев, Ренет, Пеев, Жуниор, Иванов

Литекс: Галато, Барт, Занев, Тодоров, Кишишев, Сандриньо, Дока, Г. Миланов,  Йеленкович, Бодуров, Попов (к)

Славия - Литекс 1:1
1:0 - Пеев, 31\'
1:1 - Тодоров, 62, дузпа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
14.04.2010 16:57

Така ще е, като не си проверявате какво пишете. *cigarette*

AviMC
14.04.2010 16:56

и колко "точки" измъкна СлаБия от Латекс *lol*

Tranquilant
14.04.2010 16:54

Литекс измъкна само точки от Славия след спорна дузпа.ххахахаха 4е ко друго да измъкне бе то обикножено за то4ки се играе *lol*