Интересни факти преди Берое - Левски

12:00
Интересни факти преди Берое - Левски
Това ще е мач №85 между двата тима в "А" група. Левски има 43 победи, Берое - 15, а 26 срещи са завършили наравно, при голова разлика 154-86 за "сините".

Преди началото на кръга Левски е пети в класирането, с пет точки повече от Берое, който е на девета позиция. В първия мач между опонентите през сезона на "Герена" старозагорци спечелиха с 1:0 и записаха победа номер 400 в А група, като загубата бе 290-ата за сините в елита. Последните три срещи между съперниците завършиха при резултат 1:0, като Левски направи дубъл през сезон 2007/2008 г.

ФОРМА

Берое


1. След подновяването на първенството Берое има само две загуби - от Локомотивите от София и Пловдив, като и в двете старозагорци не успяха да се разпишат.
2. Зелените имат само едно поражение в 11 домакинства - от Локомотив Пловдив с 0:1 преди три седмици. Отбраната на старозагорци и инкасирала едва пет гола на свой терен. С по-малко може да се похвали само Литекс (2).
3. Берое е най-опасен в периода 60-70 и 80-90-ата минути - тогава отборът е реализирал 10 от всичките си 25 гола. Играчите обаче не са вкарали нито веднъж между 70-ата и 80-ата минути.
4. Едва 10 футболисти са се разписали за състава на Илиан Илиев, като титулярите са се отчели с 23 попадения, а резервите - само с две (по-малко - по едно, имат Локомотив Мездра, Сливен и Черно море). За Левски гол са вкарали 13 играчи, като седем от попаденията са дело на резерви.
5. Играчите на Берое са най-често фаулираните в елита - срещу тях нарушение се извършва на всеки 4 минути и 15 секунди. Или общо 503 фаула до момента.

Левски

1.
Шампионът няма победа вече в четири визити - Сливен, Литекс, Локомотив София и Черноморец. За последно тимът надви навън (служебното 3:0 над Ботев не се взима предвид) Пирин на 8 ноември 2009 г.
2. Сините имат пет пълни успеха и четири поражения в 11 гостувания. Повече победи от Левски навън имат само Литекс и Локомотив София.
3. Левски не успя да вкара гол вече в шест мача този сезон - два повече от всичките 30, докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има третата най-силната атака в елита с 41 попадения (след Литекс и Локомотив София). Единственият случай, в който сините се разписаха и паднаха, бе при загубата с 1:2 от железничарите.
4. Шампионът е най-опасен в периода 40-50 и 60-70-ата минути - тогава отборът е реализирал 13 от всичките си попадения.
5. За Левски мач в А група са записали 33 футболисти - трима повече, отколкото за отбора на Илиев. През пролетта цифрите също са почти изравнени - 22 състезатели за сините и 21 за заралии.

ФАКТИ ЗА ИГРАЧИТЕ

Берое


1.
Иво Иванов е най-резултатният защитник в елита с трите си попадения през сезона. Толкова има и Мартин Ковачев от Сливен.
2. Иво Иванов е и съвсем близо до върха в класацията за избити центрирания. Той има 54 - с три по-малко от Георги Георгиев (Пирин).
3. Искрен Писаров и Георги Андонов са изпуснали само по един мач до момента. Водещият голмайстор на тима обаче има близо 400 минути повече - 1902 срещу 1546 за Писаров.

Левски

1.
Христо Йовов е водещият голмайстор за шампиона с шест попадения до момента. Половината от тях дойдоха след удари извън наказателното поле - показател, по който той е номер едно в А група.
2. Мирослав Антонов стана шестият футболист, вкарал гол за сините след паузата. Повече състезатели - осем - са реализирали единствено за ЦСКА.
3. Георги Сърмов донесе победата на сините при последната им визита в Стара Загора - на 8 март 2008 г. той се разписа за 1:0 в последната минута.

СЪДИЯ

Антон Генов


Това ще бъде 16-ти мач за арбитъра в елита този сезон. Досега е показал 68 жълти и 3 червени картона. Баланс в мачовете му досега - 6 победи за домакините, 7 равенства и 2 победи на гостите. Най-често срещаният резултат под негово ръководство през това първенство е 0:0 - той се е получил в шест случая. Генов е свирил два мача на Левски през сезона - двете дербита с ЦСКА. Той бе арбитър и на визитата на червените в Стара Загора (0:0), когато показа червен картон на Иво Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация