Интер надхитри Фиорентина с 1:0 и е на финал (видео)

23:44
Интер надхитри Фиорентина с 1:0 и е на финал (видео)
Интер победи Фиорентина като гост с 1:0 в 1/2-финален мач реванш от трунира  за Купата на Италия.

В първата среща "нерадзурите" победиха със същия резултат и се класираха за последния двубой. Тимът на Жосе Моуриньо чака победителя от двойката Удинезе - Рома. "Вълците" имат два чисти гола аванс преди ответния сблъсък.

Съперниците се вкопчиха в здрава битка от самото начало. "Виолетовите" бяха по-активният отбор, а гостите се опитваха да организират опасни контри. В 25-а минута Алберто Джилардино овладя една топка в полето на "нерадзурите" и стреля покрай вратаря, но защитник изби малко преди гол линията. Четири по-късно отново таранът на Фиорентита излезе на голова позиция, но бранител изчисти от краката му точно когато Джила се готвеше да бие. На моменти играта бе доста твърда. Натискът на домакините постепенно се увеличаваше и Интер рядко излизаше от своята половина. В края на първата част бранител на "виолетовите" изби остро центриране по земя на Марио Балотели и предотврати сигурен гол.

Фиорентина тръгна да търси попадение и след подновяването на играта, но в 49-а минута Балотели със силен далечен удар за малко да изненада домакините. Футболистите на Чезаре Прандели не успяха да натиснат съперника си както през първото полувреме. В 57-а минута Интер поведе. Самуел Ето\'о бе изведен сам срещу вратаря на противника и го разстреля за 1:0. Задачата на "виолетовите", които се нуждаеха от 3 гола, за да се класират на финал, стана почти непосилна. След попадението играта се разпокъса, а футболистите на Фиорентина не си вярваха, че са способни на чудото. В 77-а минута при една контра Хавиер Санети би опасно, но встрани. Домакините не направиха достатъчно, за да стигнат поне до равенството и отпаднаха след нова загуба с 0:1.

Съставите на двата отбора:

Фиорентина: Фрей; Де Силвестри, Натали (74\' Гоби), Кролдруп, Фелипе; Маркиони (62\' Кейрисон), Монтоливо, Дзанети, Варгас (62\' Сантана), Йоветич, Джилардо

Интер:
Ж. Сезар; Майкон, Лусио, Матераци, Кордоба; Санети, Мота (80\' Марига), Мунтари, Киву, Ето\'о (64\' Камбиасо), Балотели (64\' Милито)

Видео от мача вижте ТУК!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

suri_pro
14.04.2010 01:17

какви са тези глупости бе."Виолетовите бяха по-активният отбор, а гостите се опитваха да организират опасни контри."Това ако не го е писал някой фен който мрази Интер,просто си режа главата.Какъв натиск бе играта си беше равностойна,даже бих казал,че Интер на контри ги надиграваха.Вие тука се изказахте все едно Интер са ги били от някакъв щастлив гол от контра.Моля ви не пишете такива глупости.