Ивайло Йорданов се пребори за бенефис на \"Жозе Алвеладе\"

13:48
Ивайло Йорданов се пребори за бенефис на \"Жозе Алвеладе\"
Една от звездите на златното лято в САЩ Ивайло Йорданов обяви, че е спечелил делото срещу Спортинг Лисабон за организиране на бенефис.

"Неприятно ми е, че бенефиса ми трябва да бъде организиран по този начин. Аз обаче не съм настоявал за тази клауза в договора. Тя беше предложена лично от тогавашния президент на Спортинг Лисабон. После ръководството се смени и новите президенти не пожелаха да изпълнят клаузата. Нормално беше да заведа дело и след три години го спечелих", заяви Йорданов.

Шампионът със Спортинг през сезон 1999-2000 заяви, че единственото му условие към клуба е било бенефиса му да играе тима, където е спечелил титлата през този период.

"Кои ще бъдат другите поканени и каква ще е организацията нямам никаква представа. Бенефисът ще е на 05 май 20:30 часа на стадион "Жозе Алвеладе", разкри Йорданов.

Футболистът призна, че Спортинг не са се опитали да решат въпроса извънсъдебно и, че той и неговите адвокати никога не са били съгласни на друго освен мача да бъде организиран.

"Не успях да се сбогувам с феновете на Спортинг. Последният мач беше срещу Маритимо, но аз не играх защото бях контузен. От тогава минаха девет години, но аз съм име в Португалия и хората там все още ме обичат. Вярвам, че ще има достатъчно хора на стадиона, въпреки, че осъзнавам, че преди девет години щеше да е доста по-различно. Лично аз уважавам безкрайно институцията Спортинг, но я отделям от хората, които ръководят отбора Спортинг", допълни още бившият национал.

Той разказа за дните си като помощник треньор на втория отбор на Спортинг, където е работил със днешните звезди като Кристиано Роналдо и Нани.

"Бил съм треньор на Кристиано Роналдо и на Нани. Според мен най-правилното решение тогава беше, че продадохме Кристиано на Манчестър Юнайтед. Ако беше останал още година-две в Лисабон можеше да не е това, което е днес. Кристиано се оформи като футболист под ръководството на сър Алекс, но и в Спортинг му личеше, че е невероятен талант. Нямах никакви проблеми нито с него, нито с Нани, успявах да ги респектирам с името, което си бях създал и любовта на феновете. Смея да твърдя, че Спортинг има може би най-добрата школа в цяла Португалия", каза още бившият футболист.

Той допълни, че с удоволствие би се занимавал с развитие на детския футбол в родната си Горна Оряховица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ruiz
13.04.2010 13:53

Този пич отдавна са го забравили в Лисабон, все едно Левски да прави бенефис на Гарба Лавал.