Иво Иванов: Левски ще измести ЦСКА за Европа

11:48
Иво Иванов: Левски ще измести ЦСКА за Европа
Защитникът на Берое Иво Иванов бе избран за най-добрия на своя пост в България през миналата година. Наградата му обаче не изненада никого, защото е факт, че той е един от най-силните бранители у нас. Грандовете Левски и ЦСКА не останаха безучастни към младия футболист и веднага започнаха да го омайват. Селекционерът на националния тим Станимир Стоилов пък го повика за контролата с Малта, в която той дебютира. Въпреки целия този шум около него Иванов остана верен на Берое и продължава да защитава "зелената" идея, на която е поклонник от дете. Преди мача с Левски "Меридиан Мач" реши да потърси играча за интервю.

 - Иво, защо избра да останеш в Берое, след като те искаха от Левски и ЦСКА?

 - Защото съм от малък в този отбор. Аз съм родом от Казанлък и от дете тренирам в Берое.

 - Двата гранда все още те искат. През лятото би ли преминал в някой от тях?

 - Като дойде лятото, тогава ще говорим. Сега съм съсредоточен изцяло върху изявите си в Берое.

 - Предстои ви мач с Левски. Ще можете ли да ги биете за втори път през този сезон?

 - Това ще бъде един доста труден мач. Според мен Левски е най-добрият отбор в България. Знам, че имаме шансове да ги бием, и се надявам се успеем да спечелим трите точки.

 - Вие може да спрете Левски за Европа?

 - Смятам, че Левски ще се класира за евротурнирите. Просто Без "сините" в Европа няма да е интересно. Те ще изместят ЦСКА, защото са по-силен тим от тях.

 - Да разбираме, че предпочиташ "сини" пред "червени"?

 - Да, така е. Предпочитам Левски пред ЦСКА.

 - Каква е тайната на Берое?

 - Колективът. Всички момчета сме като едно цяло. Плюс това имаме отличен треньор в лицето на Илиан Илиев. Нека не забравяме и уникалната публика, която винаги подкрепя Берое.

 - Спомена Илиан Илиев. Може ли той да се справи в Левски?

 - Разбира се, че може. Не само в Левски, но и във всеки друг отбор. Според мен Илиан Илиев е най-добрият треньор в България.

 - През есента Берое имаше огромни проблеми. В клуба нямаше пари, не бяхте получавали заплати, всичко вървеше към изпадане. Как можахте да се вдигнете в толкова тежък момент?

 - Това безпаричие ни обедини. Сплоти колектива. Не мога да разбера хората, които постоянно мрънкат за пари. Все пак ние сме в България, където е нормално да има забавяния.

 - Говориш за ЦСКА, нали?

 - Не искам да казвам нищо. За никого не говоря.

 - На кой чуждестранен отбор би оприличил Берое?

 - На Атлетик Билбао. Те разчитат предимно на местни футболисти и на публиката си, както и ние. Освен това те са близо да целта си – Шампионска лига, както и ние до нашата...

 - А каква е тя? Купата на България?


 - Купата на България е още далеч. Все пак има полуфинал и след това финал. Разбира се, че я искаме, но има още много време до мачовете. Сега ни предстои двубой с Левски, който се надявам да спечелим.

 - Съзнавате ли, че ако вземете Купата, ще влезете в историята?

 - Съзнаваме, че ще напишем история. Все пак дотогава има още много време. Нека бъдем живи и здрави, пък след това ще видим.

 - Какво е водещото в Берое през този сезон?

 - Духът на отбора. Ние сме непреклонни и винаги търсим победата. Както срещу Левски, ЦСКА, Литекс и Локо София, така и срещу Локо Мездра, Спортист и другите тимове.

 - Миналата година попадна в националния тим. Очаква се в бъдеще Станимир Стоилов отново да разчита на теб. Как оценяваш групата ни за класиране на Евро 2012?

 - Много е тежка. Все пак говорим за отбори като Англия и Швейцария. Тимовете на Уелс и Черна гора пък могат винаги да изненадат някой от фаворитите неприятно. Знам, че ще бъде трудно, но вярвам, че нашият национален отбор може да се класира за Евро 2010 в Полша и Украйна.

 - Как се почувства, когато разбра, че си повикан в националния отбор?

 - Тайно винаги съм се надявал да попадна в полезрението на националния селекционер. Когато разбрах, че Станимир Стоилов ще разчита на мен, бях много щастлив. Веднага събрах близките си и ги почерпих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

katalyneca
14.04.2010 10:17

еи лаино не викаи на наи добрия защитник марляч щото момчето правилно казва идиота такъв

paco_kl
13.04.2010 18:32

ей мърляч,по какво разбра,че говедата са по добри.гледа ли мача помежду им?между другото,знам,че ще легнете на "европейският гранд"

Dankow
13.04.2010 18:32

както аз ще изместя баща ти в леглото на майка ти нали ?! *lol* *lol*

Gazarcheto
13.04.2010 12:18

хаха гаден тъп левскар, Левски щял да измести ЦСКА хахаха галфон