Спасяват \"Герена\" с 50 тона пясък

08:19
Спасяват \"Герена\" с 50 тона пясък
50 тона пясък ще отидат за оправянето на поразения от гъбички стадион на Левски "Георги Аспарухов", съобщава "7 дни спорт". Тревното покритие от началото на пролетния сезон е в много лошо състояние, след като през есента се справи отлично с водната буря на мача с Баку и нямаше никакви проблеми до края на сезона.

В края на този месец на "Герена" се очаква да пристигне експерт от германската фирмата, изградила терена - "Гартен Мозер". Той идва, за да наблюдава оздравителните дейности. Едно от основните неща, които ще бъдат направени на стадион "Георги Аспарухов" с цел теренът да бъде в перфектно състояние, е изсипването на 50 тона пясък върху тревното покритие. След тази процедура специална машина ще мине по тревата, за да набие пясъка на 20 сантиметра в почвата. След това подхранването със специални торове ще продължи, за да може до два месеца теренът на Герена да се върне към предишното си състояние, когато бе най-добрият в България.

И в момента на "Герена" кипи усилена работа и се прави всичко възможно, за да може в най-скоро време теренът да изглежда по най-добрия начин.

Извършва се специална профилактика на тревата. Тя се подхранва с торове, а като допълнение са сложени и семена, които в най-скоро време да скрият дупките, образувани от гъбичките, причинили щетите по терена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Schumacher1
13.04.2010 16:59

те говедата си направят терена и после го унищожат с копитата си *lol*

Schumacher1
13.04.2010 16:57

кравите почнаха освен трева да ядът и гъбички *lol*

akdogg
13.04.2010 09:37

айде по бързо че няма каде да пасат говедата *lol*