БФС: Положението с \"Българска армия\" е трагично

08:14

БФС: Положението с \"Българска армия\" е трагично
Шефът на лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев сподели, че в България има само четири стадиона, които отговарят на изискванията на УЕФА за мачове в Европа. В същото време той не скри, че състоянието на съоръжението, на което играе двубоите си един от грандовете у нас – ЦСКА, е "трагично", съобщава "Гонг".

"Имаме четири стадиона, които могат да бъдат признати за турнира на УЕФА. Осветлението е проблем. Единият пък – "Българска армия" – там нещата там са много трагични. Така че стадионите са четири – Националният стадион, ако няма концерт на Мадона, "Герена", на Литекс. Но в Ловеч, грубо казано – стадионът е на кантар – миналата година УЕФА направи нещо като компромис, който беше за последно и уверението беше, че ръководството на Литекс ще отстрани проблемите. И четвъртият стадион е Лазур на Черноморец – там няма никакви забележки, поне засега", сподели Красин Кръстев.

"В Каварна имат осветление, но все пак трябва да погледна документите, трябва да видя луксовете, защото има изисквания за това. Миналата година, те замериха осветлението на Националния стадион и му писаха двойка. Тогава от Националния стадион бяха много притеснени, защото можеше да се окаже и че сме без стадион."

"Процедурата за стадионите е следната – 31 май ги подаваме, след това УЕФА идва и прави проверка и дава оценка какви кръгове могат да се играят за мачовете в Европа. Предварителни кръгове, групи и т.н. Но ако Литекс не успее да си свърши ремонта, няма да може да играе на него. И всичко това не зависи от нас. Те си идват и казват – "Не, този стадион не става."

"Изкуственият терен се лицензира от УЕФА, но получаването на този лиценз е много скъпо. Това са хубави стадиони, но за територии като Русия и Скандинавия. Но при нас, в нашите условия мисля, че е прекален лукс", добави Кръстев.

"Моето мнение е, че стадион много трудно се управлява и според мен, той не трябва да е собственост на клуба, защото клубът не може да го издържа. Стадионът трябва да бъде направен така, че да може цялото семейство да отиде на мач. Всичко се прави, въпросът е да има желание. 80 процента от стадионите в България са с доста остарели конструкции и дори опасни", коментира още съоръженията у нас Кръстев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Zlobaria
13.04.2010 11:19

"Герена", на Литекс. Всеки ден научавам по нещо ново *lol*