Миро Антонов: Вкарах и вече съм спокоен

11:19
Миро Антонов: Вкарах и вече съм спокоен
Привлеченият през зимата Мирослав Антонов трябваше да реши проблема в нападението на "сините". Той не можа да се наложи бързо, но най-накрая се отпуши и вкара първия си гол за Левски в домакинството срещу Локомотив Пловдив в събота вечер. "Меридиан Мач" се допита до голмайстора веднага след двубоя, за да разбере как се чувства Антонов и има ли увереността да носи тежката деветка на гърба си. Ето какво каза той:

- Миро, как видя мача с Локомотив Пловдив?

- Доволен съм. Най-важното е, че победихме. Радвам се, че отбелязах гол. Надявам се да вкарвам още в бъдеще.

- Левски би трудно Локо Пловдив. Смяташ ли, че с тази игра ще имате проблеми занапред?

- Аз не мисля, че сме играли зле. Надиграхме отбора на Локо Пловдив, който е много добър. Имат много качествени футболисти. Играхме горе-долу добре. Надявам се да започнем да играем по-добре и да побеждаваме.

- Вече сте на крачка по-близо до Лига Европа. Мислиш ли, че напрежението може да се вдигне и това да ви повлияе?

- Не. Тежест по принцип има в по-големите отбори. Това е съвсем нормално. Мисля, че ще се справим с напрежението и ще побеждаваме.

- На Левски му трябват голове. Готов ли си да вкарваш повече?

- Мисля, че съм готов. Времето ще покаже. Надявам се да вкарвам повече. Ако играем добре, ще отбелязваме повече голове. Това е най-важното.

- Вкара за първи път за Левски. Ще вкарваш ли по-лесно след този мач?

- Не знам. Времето ще покаже. Ще видим в следващите мачове.

- Все пак чувстваш ли облекчение, след като вече вкара първия си гол за Левски?


- Има леко облекчение. Нормално е и се радвам. Минаха седем-осем кръга и не бях вкарал гол. Сега се чувствам малко по-добре и по-спокоен. Надявам се да продължавам с добри игри и раздаване на тренировките, а на мачовете да продължаваме да побеждаваме и аз да вкарвам още голове.

- Как усещаш адаптацията в Левски? Имаше ли проблеми с адаптирането към клуба и ситуацията отначало?

- Отначало имах, но беше за кратко време. И преди съм казвал, че като цяло се адаптирах бързо. Имаме много добър колектив и качествени футболисти. Чувствам се много добре тук.

- Носиш номер 9, това е голяма отговорност. Той е може би най-коментираният в Левски... Имаш ли нужното самочувствие за деветката и усещаш ли тежестта й?

- Не, не усещам тежест от деветката. Аз и преди съм казвал, че това ми е любимият номер и дори ми помага. Имам нужното самочувствие да се справя с тази отговорност. Винаги съм играл с деветката и се радвам, че отново имам тази възможност.

- Предстои гостуване в Стара Загора, което по принцип е доста трудно. Как ще подходите към този мач?

- Ако играем добре, мисля, че ще победим в Стара Загора. Те са също доста добър отбор, но смятам, че сме по-добри и ако го покажем на терена, ще успеем да победим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация