Поляци готвят шампионска селекция сот Литекс и Левски

10:56
Поляци готвят шампионска селекция сот Литекс и Левски
Шеф на борещия се за титлата в Полша Лех Познан готви шампионска селекция с играчи от българското първенство. Пратеникът от потъналата в скръб заради трагедията край Смоленск държава бе на неколкодневен активен лов за футболисти в България, съобщава "24 часа".

Той първо изгледа победата на Левски с 2:0 над Локомотив Пловдив в събота вечер на "Герена". Вчера пък се отправи към Ловеч, за да наблюдава изявите на лидера в "А" група срещу Черно море. Главният скаут на Лех имаше предварително набелязани трансферни цели и искаше да добие ясна представа за моментното им състояние.

По предварителна информация човекът от Познан е следил под лупа левскарите Веселин Минев и Георги Сърмов. Двамата бяха желани още през зимата, но тогава поляците се отказаха заради висока цена, поставена от Тодор Батков. Според неофициална информация тогава адвокатът е искал по 600 000 евро за всеки от двамата играчи, като бил поставил и пакетна цена от милион евро. В момента поляците се надяват да купуват далеч по-изгодно.

През миналата седмица и полските медии съобщиха за интерес на ръководителите от Познан към халфа на българския шампион Георги Сърмов.

Още отпреди три години пък датират опитите на шефовете на Лех да привлекат националния вратар на България и капитан на Левски Георги Петков. Самият страж обаче отхвърляше възможностите да премине в Познан и пожела да остане на "Герена".

Не е ясно кои от футболистите на Литекс са в полезрението на поляците.

В момента Лех е на второ място в полското първенство. Лидер е Висла Краков, където под наем играе левскарят Георги Христов. От представянето на пловдивчанина може да зависи и това дали Висла или Лех ще е шампион. Двата претендента се срещат в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация