Трима съдят ЦСКА за 100 хиляди лева

09:47
Трима съдят ЦСКА за 100 хиляди лева
Иск на обща стойност 100 000 лева са завели в Софийски съд трима бивши футболисти на ЦСКА.

Става въпрос за Даниел Беконо, Ели Маркес и Удоджи. Претенциите им са за неплатени заплати и квартирни от минали години, пише "Стандарт".

Както е известно, през лятото Удоджи беше продаден на гръцкия Астерас Триполис, Ели Маркес замина в Черно море, а Беконо тренираше за здраве на "Червено знаме".

Първото заседание на съда обаче е било осуетено от адвокатите на ЦСКА, научи "Стандарт". Те не са се явили. Според запознати юристите от "Армията" са се скрили, за да мине датата 31 март. Както е известно, тогава изтече срокът за покриване на финансовите критерии по лицензиране на клубовете. Евентуални осъдителни присъди биха попречили на ЦСКА. Освен това заплетен е казусът около Беконо. Както "Стандарт" съобщи, адвокат на камерунеца твърди, че клиентът му е бил уволнен неправомерно през януари. Тогава Беконо закъсня да се прибере от Африка. Според юристите обаче вратарят разполага със смъртен акт, който доказва, че е бил на погребението на брат си. А освен това имал устно разрешение от шефовете си в ЦСКА.

Проблемите на клуба не свършват дотук. Босовете все още дължат крупна сума на други бивши играчи и служители, които вече са спечелили дела срещу "армейците".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация