Морати отива на съд във вторник

10:47
Морати отива на съд във вторник
Президентът на Интер Масимо Морати е призован да свидетелства по делото "Калчополи" на 13 април в Неапол.

Заради скандала с корупция в Серия А през 2006 Ювентус бе изхвърлен в Серия В и му бяха отнети две титли. По искане на адвокатите на бившия ръководител на Юве Лучано Моджи бяха публикувани стенограмите на телефонните разговори на ексшефа на съдиите Паоло Бергамо с Масимо Морати, вицепрезидента на Милан Адриано Галиани, Джачинто Факети (вице на Интер, починал през 2006) и др. От тях се появиха нови съмнения, че не всички виновни са наказани.

"Готов съм да се явя в съда другата седмица. Убеден съм, че ще се докаже, че Интер няма нищо общо. Искам да дам моята информация по въпроса. Дразни ме фактът, че се злепоставя името на приятел, който вече не е между живите (Факети - б.р.)", коментира пред медиите в Италия Морати.

Намерени са и разговори на колегата на Бергамо - Пиерлуиджи Пайрето (също е имал право да назначава рефери), с Факети, Спалети и Меани (ръководител на Милан по това време). Заради разговор на Меани с Бергамо има съмнения, че Милан си е избрал съдия за гостуване на Фиорентина през 2005.

В публикуваните стенограми има интересен диалог между Бергамо и Лучано Спалети, който тогава водеше Удинезе. Шефът обещава на Спалети, че ще получи който иска рефер за мача със Сампдория на 12 май 2005. "Пращам ти Пискарета и асистента Гризели, които са сред най-добрите", казва Бергамо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Leader78
07.05.2010 20:59

Ако ИНТЕР не е виновен ше те намера и горко ти

nokiqta
11.04.2010 13:37

Примиера на новия филм "Калчополи 2 - Затъването на Интеристите" *joking* *devil* *lol* *party*