Вижте доказателствата, които могат да пратят Интер в Серия Б

14:06
Вижте доказателствата, които могат да пратят Интер в Серия Б
Медиите в Италия публикуваха записи от телефонни разговори, уличаващи ръководствата на Интер и Милан в нарушаване на Правило 1 от Спортния кодекс. Както е известно, именно заради нарушаване на това правило, преди четири години Ювентус бе изхвърлен в Серия Б, две титли на "бианконерите" бяха отнети, а Лучано Моджи бе изхвърлен от футбола за срок от пет години.

Интересното в случая е, че "Старата госпожа" и Моджи бяха сурово санкционирани, защото спортно-техническият директор на тима е имал "близки отношения" с шефа на съдиите Бергамо и това индиректно е давало предимство на Юве.

Тоест, обяснено с прости думи, съдът наказа "бианконерите", защото Лучано Моджи си е позволявал да звъни на шефа на съдийската комисия Паоло Бергамо и да говори с него за съдийски назначения.

В началото на тази седмица адвокатите на бившия спортно-технически директор на Юве представиха в съда доказателства, показващи, че Моджи не е бил единственият, който е говорил по "интересни" теми с Паоло Бергамо.

Вижте какви доказателства ще покажат защитниците на Моджи в съда в Неапол във вторник ( разговорите са публикувани в италианската медия "Спортмедиясет")




11-и Февруари 2005:

П. Пайрето (член на съдийската комисия): С теб ще говорим скоро и нали знаеш, че това са лични неща, никой не знае за тях.

Дж. Факети (президент на Интер по това време, сега не е между живите): Да, да, разбира се.

Пайрето:
Това си остава само между нас.

10-и Януари 2005, преди мача от турнира за Купата на Италия Интер - Болоня 3:1:

П. Бергамо: Знаеш, че за Купата те не се избират на случаен принцип. Изпратих ти Габриеле. Той ще бъде с двамата негови асистенти, които са много добри.

М.Морати (собственик на Интер):
Добре.

Бергамо:
Вече говорих с Факети, за да потвърдим този сърдечен климат между нас, което естествено, са си наши лични работи.Мисля, че оценявате високо работата на Габриеле и на Паланка, затова и ви изпращам единия за Купата.

Морати:
Ок.

Бергамо: Искаме да се получи нещо хубаво.

Морати:
Разбира се.

Бергамо: Факети каза, че сте съгласен.

Морати:
Ок, в сряда ще отида и ще го видя преди мача.

Бергамо: Габриеле ще е много щастлив.

Морати: Ще отида да му кажа "здрасти"

Бергамо: Той ще е много радостен, ако му кажете "здрасти".

Морати:
Благодаря.В сряда съм там и ако трябва, ще отида да му кажа "здрасти" преди мача.

17-и Май 2005 година, осем дни след дербито Милан - Ювентус (0:1) (този разговор е публикуван в италианската медия (Calciomercato.com.)

Бергамо: Ало?

А.Галиани (вицепрезидент на Милан): Галиани е на телефона.

Бергамо:
Здравей, как си?

Галиани: Търсех те вчера, но беше зает.

Б: Още не мога да се възстановя от мача в неделя. Това, което стана, травмира семейството ми и остави знак. Помислихме за всичко, но...

Г: И ние също...

Б: Помислихме за всичко, освен за това. Нещата се развиха много, много лошо, а можеше поне да стане равен.

Г: Ако беше станало равенство, сега щяхме да бием Лече (мачът завършва 2:2). Ако не бяхме паднали от Юве, сега щяхме да сме първи и със сигурност щяхме да бием Лече, това беше лесен мач.

Тук трябва да се направи уточнението, че Милан получи наказание в скандала Калчополи, заради телефонни разговори между Пиерлуиджи Пайрето и бившия директор на "росонерите" Леандро Меани. По време на заседанието на спортния трибунал Адриано Галиани обяви, че няма никаква представа за комуникацията между Меани и Пайрето. Поради тези твърдения, съдът остави Милан в Серия А, като санкцията за тима бе отнемане на точки преди началото на сезон 2006-2007.


12-и Май 2005 година

Бергамо: Важно е да си много надъхан преди този мач.

Лучано Спалети (по това време специалистът е треньор на Удинезе):

Не може да се каже, че съм особено мотивиран и това е най-вече заради, както обичаш да казваш, наблюдението на прозрачността. Опитай се да ни изпратиш, както си знаеш, както винаги го правиш...

Бергамо:
Виж, това не мога да ти кажа сега, но вече определих кои ще са асистентите. Писакрета и Гризели ще бъдат при вас. Двамата са много, много добри. Така че сте добре защитени. Колкото до жребия, ще се опитаме да е някой от международните съдии, които сложихме в урната.

Спалети: Ок.

Бергамо: Чао и късмет.

Разговорът се провежда три дни преди мача от Серия А Удинезе - Сампдория (1:1).

Според медиите на Ботуша, тези записи от телефонни разговори могат възобновят случая Калчополи. Трябва да бъде направено уточнението, че през 2006 година Лучано Моджи и Ювентус бяха обвинени в ужасни провинения от пресата и голяма част от спортната общественост. Бившият директор на Юве бе обвинен, че е заключил съдия и го е държал като затворник цяла вечер след загуба на Юве от Реджина. Други от обвиненията бяха, че Моджи е подарявал Мазератита на Бергамо и Пайрето. Също така се смяташе, че "Лъки Лучано" е контролирал целия трансферен пазар в Серия А чрез мениджърската компания "ГЕА" и едва ли не е решавал кой играч в кой отбор да играе. Моджи бе признат за невинен по горните обвинения. Записи от камери в съблекалните на стадион "Оресте Гранило" показват, че бившият директор на Юве изобщо не е влизал в съдийската стаичка, а си тръгва заедно с целия спортно-технически щаб на тима.

По официални данни, Ювентус бе изхвърлен в Серия Б, защото имаше неоспорими доказателства, че Лучано Моджи е имал особени взаимоотношения с Паоло Бергамо.

Сега се появя въпросът "особени" ли са взаимоотношенията между Морати и съдийския шеф?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sadden
11.04.2010 00:03

Трябваше отще преди години и Милан и Интер с Ювентус в Серия Б, сега вече е късно.

go6etoo2
10.04.2010 20:36

ОО ГОСПОДИ ! Влязох в сайта и се оплаших *lol*

fcb_spain
10.04.2010 20:26

winner.bg за6то слагате такива снимки бе леле то това на снимката 4овек ли е ако влене некое малко дете може да се упла6и *joking*

paco_kl
10.04.2010 17:08

не само,че трябва да ги изгонят и глобят,ами някои грозни фигури като този джокер на снимката трябва да влезнат и в панделата,иначе нищо против отбора-посредствен тим от калчото

dumbo_s
10.04.2010 16:45

Милан в Серия Б никога , но поне Интер ... Нека да има малко справедливост ... Щом Ювентус се наложи да търпи този срам нека сега да го усетят и Интер !!!

Dido_Man_U
10.04.2010 16:32

Какъв е тоя изрод на тази снимка е Уинър *sick* *erm* *thumb_down* Ай махнете я , тва просто е пълна излагация *wink*

useraAfc
10.04.2010 16:25

ей голям красавец pXhuAxgAHxuhax *lol* *beer* *lol*

AnTONYo
10.04.2010 15:48

Справедливост,Отмъщение !!!! Еднакъв критерий за всички ! Дано се вземат адекватни мерки и да бъдат наказани интер и милан !

whitegoat93
10.04.2010 15:46

Абе те ако махнат Интер и Милан,със сегашната супер-форма на Юве италианското първенство сещате ли се колко ше му падне нивото...

go6etoo2
10.04.2010 15:35

Juve стартира с -18 точки и пак стана първи *lol*

facee
10.04.2010 15:31

те ако засилят Интер ще засилят и милан което едвали ще стане наи много другия сезон да започнат с -10-15 точки

zarko_interboy
10.04.2010 15:30

Авторчето на статията от далече си личи,че е от Ювентус.Моджи го обвиниха,че е уговарял мачове.А като гледам всеки един собственик в Италия,а нищо чудно и в други страни говори с шефа на съдийте.Така,че ако тръгнат да наказват Интер ще трябва пак да накажат цялата Серия А !

shizofrenik
10.04.2010 15:20

Малеее интер като нищо ще ги засилят в Сериа Б

ManUtdTillidie
10.04.2010 14:55

elclasiko , глупако не се говори за Манчестър тук а ти като не им гледаш мачовете не говори наизуст.

Kura_na_qnko
10.04.2010 14:44

Вече съм на 10000000000000% спокоен , е Интер НЕ може да бъде изпратен в Серия Б. Морати не е оказвал никакъв натиск и не е настоявал за никакви имена пред Бергамо .Другото , което вече е сигурно е , че титлата в серия А не може да бъде отнета ,защото този мач е от Купата на Италия . И другия интересен факт е , че в самич мач няма АБСЮЛЮТНО НИЩО НЕРЕДНо от страна на съдията .http://www.youtube.com /watch?v=QgqI9N7W8zU Това е подробно видео от мача . Колкото до Милан се съмнявам да ги изпратят в Б въпреки , че са намерени нови доказателства и срещу тях .

Unscrewed_Heart
10.04.2010 14:41

сменете снимката е влизам в сайта и виждам това *angry* *sick* *thumb_down*

elclasiko
10.04.2010 14:34

але некадарници проверете ман и челси да видим ко ста при тях а? сиг ши тря им отнемат по 5 титли иии В група кфато е там в англия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *erm* *angry* *evil* *devil*

Vratarchety
10.04.2010 14:34

тая седмица в българското има 1 уговорен мач - само ще видите *wink*

MISTERIY
10.04.2010 14:20

махнете го тоя от снимката, бърка в здравето.. *sick*

YAYA
10.04.2010 14:16

100 карата усмиФка ебахти изрода еЙ..ИНТЕР В Б група вън от А позор за Италия!