Камата: В Реал нямат манталитет на победители!

12:32
Камата: В Реал нямат манталитет на победители!
Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков заяви в навечерието на поредното издание на "Ел Класико", че каталунците имат манталитет на победители, за разлика от техния съперник в събота вечер - Реал Мадрид.

"Камата", който помогна на Барса да спечели четири поредни титли в Испания в периода 1991-1994 година, заяви в интервю за "goal.com":

"Преди 20 години, когато аз играех в България, Йохан ми се обади изведнъж и ми каза: \'Аз те харесвам и един ден ти ще играеш за Барселона\'. Така че това е специален ден за мен. Йохан е мой баща, мой приятел. Той е играчът, който е от невероятно значение за този спорт. Винаги съм имал отлични отношения с него. Играх за него пет години и се появявах на терена във всеки мач. Нашите тренировки бяха винаги забавни и аз бях щастлив. За мен, той е човекът, който мога спокойно да нарека легенда".

Помолен да сравни Кройф със сегашната звезда на каталунците Лионел Меси, българинът, който печели КЕШ с Барса през 1992 година, заяви:

"Не обичам да сравнявам играчи, защото това е много трудно. Всеки футболист играе в своя си ера и в свой собствен момент в спорта. Искам да кажа, че Йохан си играеше тогава, аз играх в моето си време, а сега, Меси е в неговото време. Той е страхотен, но и другите момчета са важни за тима. Нещата не зависят само от един играч. Това все пак е най-добрият клуб в света за момента".

"Камата" коментира и предстоящата битка в събота вечер, която може да се окаже решаваща за изхода на сезона:

"Аз смятам, че напрежението е повече върху Мадрид, отколкото върху Барселона. В тези мачове е нормално домакинът да е под сериозно напрежение, защото се очаква да спечели. Барселона обаче си има един и същ манталитет във всеки двубой. Това е манталитетът на победител - нещо, което не съществува в Реал Мадрид, така че това ще бъде разликата между двата тима тазивечер".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pr1a7eL4e
11.04.2010 08:42

drummer : не че нещо.. естествено всеки си има мнение, но и ти като някой други почваш, престани да гледаш в прекалено далечното минало на отбора, няма смисъл за в момента.Ицо си е прав за това като каза за играчите , че всеки си е играл така добре за неговото си време и разбира се и отбора на Реал си е играл перфектно за неговото си време и затова е спечелил всичко това, ама я се огледай сега, доста сериозно нещастие ги е наблегнало и май скоро излизане от тая криза няма да има.. това си ми е мнението .. просто в сегашно време май май не вървят много. *wink*

telkisky
10.04.2010 18:31

drummer наи успешния ама миналия век сега нещо са зле *lol*

ramosdabest
10.04.2010 14:56

тоя вече не е треньор на никъв отбор и почна да говори много приказки *lol*

Lfc4life
10.04.2010 14:52

Прав е Ицо.drummer Я се замисли Реал скоро били ли са някой силен отбор..аз не се сещам.От 6 години все на осминафиналите ги бият,ето и тази година в групите и милан не можаха да бият...И днес ще падат с много от барса...имат играчи,но просто са зле!!!

spitarata
10.04.2010 14:48

Да и аз тва си викам , Отбора на 20ти век да няма манталитет на победител, малко странно ше да е.Трансферната политика е кофти с тези милиони ,но сички знаем ,че да фалира клуб като Реал , трябва да фалира цяла Испания.

drummer
10.04.2010 14:12

Нашият Ицо отново сърдечно ни развесели! Отборът на Реал/Мадрид/ е, 31пъти шампион на Испания, 17пъти носител на купата, 9пъти ШАМПИОНСКА ЛИГА...!,(рекорд), обявен от ФИФА за най-успешния клуб за...20век. Не знам как става без ...манталитет на победител?! *lol*