Лечков сред ВИП-гостите на финала в Лига Европа

10:41
Лечков сред ВИП-гостите на финала в Лига Европа
Хамбургер покани официално Йордан Лечков сред почетните гости за финала на Лига Европа на 12 май, съобщава "Труд".

Бившият еврошампион свиква всички свои големи звезди от славната си история за спектакъла на 58-хилядната “Нордбанк арена”. Лече вече е потвърдил с имейл присъствието си.

Домакините поемат всички разходи на близо 200 ВИП-ове от цял свят. Първият вицепрезидент на БФС и кмет на Сливен вече има резервирано място в ложа “А1” редом с шефа на УЕФА Мишел Платини, вездесъщия Кайзер Франц Бекенбауер, президента на Германския футболен съюз Тео Цванцингер и още куп величия, свързани с най-популярния спорт.

Лече игра в Хамбургер от 1991-а до 1996-а, като близо година можеше да се похвали с най-голямата заплата в Бундеслигата. Това стана в края на 1994-а – тогава българската звезда преподписа с еврошампиона в месеците, когато неговият гол срещу Германия на “Мондиал 94” още обикаляше света. В Щатите Лечков екзекутира за 2:1 световния шампион в четвъртфинала и отприщи невиждана радост в родината. На другия ден в лагера на националите немците изпратиха хеликоптер за звездата, за да направят от студио в Ню Йорк интервю за тв канала SAT1.

Лечков ще види на живо исторически мач. Финалът е първи в създадения миналото лято турнир, заменил старата Купа на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация