БФС с 1.2 милиона лева по-нисък бюджет

08:09
БФС с 1.2 милиона лева по-нисък бюджет
БФС работи по проекта за бюджет за 2010 година.

Сумата е 7 877 000 лева, с 1,2 милиона по-малко от миналата година. От централата обясниха намалението с финансовата криза, пише "7 дни спорт".

Във футболния съюз са на печалба от 2009 година. Планирани са приходи в размер на 9 078 000 лева, постъпили са 9 615 000 лева. Плюсът идва от парите, влезли в касата от спонсори и телевизионни права. През изминалата година са изразходвани 8 350 000 лева, което е с малко повече от 700 000 лева от предварително планираните разходи. Основното перо от разходната част на бюджета са националните отбори. За тях отиват 48%.

Изпълкомът обърна сериозно внимание и на сигурността по стадионите. В правилника за първенството ще бъде вписана важна точка. Според нея клубът домакин на даден двубой е отговорен за реда и сигурността на стадиона преди, по време и след края на мача. Така ще се избегнат случаите, в които, ако инцидентите са възникнали по вина на гостуващата агитка, го отнася сериозно клубът гост. Точно това се случи в мача Локомотив Мездра ЦСКА. Публиката на "армейците" нахлу на терена, прекъсна мача и "червените" загубиха служебно.

Оттук нататък домакините също ще отговарят за последствията. Отборът, който е домакин, също така е длъжен да назначи отговорник за сигурността на всеки мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация