Славия излъга Миньор на \"Армията\" и се изравни с ЦСКА

18:03
Славия излъга Миньор на \"Армията\" и се изравни с ЦСКА
Отборът на Славия победи като гост Миньор Перник с 1:0 в първия мач от 23-я кръг на "А" футболната ни група. Двубоят се игра на стадион "Българска армия", поради наказание на символичните домакините от Перник.

Началните минути на мача не предложиха много голови положения. В 25-а минута Петров бе изведен сам срещу Мболи, но силния му шут бе спасен от стража на "белите" и топката излезе в корнер. Последваха силни минути за перничани, като в 33та минута отново Петров бе спънат от Томаш в наказателното поле на Славия, но сигнал от съдията Радослав Станев не последва. Пет минути по-късно, Мболи изпусна топката след центриране отляво, но играчите на Миньор не успяха да се възползват.

През втората част Славия обаче се активизира. В 50-а минута Дреновички центрира към Жуниньо, който отправи удар с глава, спасен от Иво Иванов. В 62та минута пък Галин Иванов пропусна отлична възможност да изведе гостите напред в резултата. Той излезе очи в очи с Мболи, преодоля го, но допусна Мутафов да му отнеме топката, а дори извърши нарушение срещу бранителя на гостите. Осем минути по-късно отново Иванов пропусна златна възможност за своя тим. Той открадна топката в наказателното поле на домакините, но не успя да вкара на празна врата. В 74-а минута обаче Тодор Колев не повтори грешките на Галин Иванов и откри резултата. Нападателят се разписа от близо след пас на резервата Дани Пеев. Гостите удържаха преднината си до края и заслужено се поздравиха с победата.

Така Славия събра 41 точки и се изравни с третия в класирането ЦСКА, преди съботния мач на "червените" със Сливен. Миньор пък остана седми с 36 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

orlio_wins
09.04.2010 18:07

До тука беше Миньор със силните мачове(мое мнение).
Жалко за Славия,защото не получиха нужната подкрепа от феновете,заради отпадането за купата.