Гигов: Дойде моментът да вземем титлата

10:48
Гигов: Дойде моментът да вземем титлата
Босът на Локомотив София Николай Гигов опроверга слуховете, че заради финансовата криза футболистите в "Надежда" не са получавали заплати от 4 месеца.

"Не е несериозно да се говори, че нашите играчи от 4 месеца не са взимали заплати. Има забавяне и то е около месец при нас, но премиите им се плащат редовно, след всеки мач. Имаме много здрав отбор. Нашите футболисти играят знаете как тази година. Не коментират финансите. Имат си една цел, която трябва да изпълнят. Оттам нататък ние също няма да ги оставим", каза Гигов пред "Гонг".

Босът на "железничарите" отказа да назове с каква сума ще зарадва играчите при спечелване на шампионска титла.

"Те си го имат записано в договорите. Ще си получат това, което са изкарали тази година, а то никак не е малко. Целта продължава да е класиране в зона Европа. Оттам нататък всичко, каквото дойде, ще бъде бонус. Но ще опитаме с всички футболни средства да стигнем и до титлата. Смятам, че е дошъл моментът за това. Имаме и нужните играчи. В края на краищата остават осем мача. Всеки двубой за себе си е различен. Знаете, че вече срещу нас всички играят на 120%. Тази тежест ще си я носим до края на шампионата. Надявам се да се поздравим с успех", каза Гигов.

Босът на "железничарите" коментира и зачестилите дузпи в полза на неговия тим в последните няколко кръга.

"Дузпата е част от играта. Виждате, че в Европа има отбори, които печелят по две-три дузпи на мач. Не виждам някой кой знае колко да ги коментира. При тези нападатели, които имаме – Генков, Камбуров, Асамоа, е нормално да бъдат спирани непозволено. Когато има дузпа, нека се дава. Няма да искаме чужд съдия за дербито с Литекс. Вече е твърде късно, а и смятам, че български съдия е нормално да изкара този мач, който на 80% ще реши титлата", обясни бизнесменът.

Собственикът на Локо Сф коментира и въпроса за феърплея в първенството: "Тази година се играе честно и ще завърши доста интересно. Не помня толкова интересен шампионат и такова развитие като в мачовете за купата. Ще има още доста изненади. Който отбор допусне по-малко изненади до края, той ще спечели. Въпросът освен футболен е и психологически".

Николай Гигов сподели и мнението си за конкурентите на Локо София.

"Литекс има много добър отбор, който играе отдавна заедно. Според мен между нас и тях ще се реши титлата. С господин Ганчев сме в колегиални и нормални отношения. Знаете, че футболните президенти, особено по-старите, се познаваме. Дълги години сме били съперници, но това не означава, че сме врагове. Така че футболът е само една игра, а не война. ЦСКА и Левски тази година позакъсаха доста. Но те са институции в българския футбол и всичко е възможно. Но чак за титлата тази година ще им е трудно според мен. Като цяло качеството на първенството не е паднало, защото, когато се изравни един шампионат, означава, че горе-долу футболът е на едно ниво. Аз не виждам какво лошо има в това. Така има повече конкуренция. Когато има един или два отбора и останалите са пълнеж, тогава е доста безинтересно", добави Николай Гигов.

Босът на Локо София обяви, че е много доволен от работата на сръбския треньор  Драгомир Окука.

"До края на месеца ще стане ясно дали Окука ще остане на работа в "Надежда". Селекцията ще се прави в зависимост от това в кой евротурнир ще участва Локо София през лятото. Няма да позволя да се стигне до разпродажба на отбора. Така няма да можем да се представим добре в Европа. А няма смисъл само да присъстваме в Шампионската лига или Лига Европа. Ще искаме да стигнем по-далеч, отколкото всички очакват", завърши Гигов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
26.04.2010 22:06

Гигов: Дойде моментът да вземем титлата.Да ,ама щеми вземете к*ра за камшик *lol*