Интересни факти преди мача Левски - Локо Пловдив

18:57
Интересни факти преди мача Левски - Локо Пловдив
Двубоят от 23-я кръг на българската "А" футболна група между отборите на Левски и Локомотив Пловдив ще се проведе в събота от 19:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София. Вижте интересни факти преди срещата.

► Равенството с ЦСКА сложи край на серията от пет домакински победи на шампиона, както и на поредицата от срещи с поне три отбелязани гола на собствен терен. Последният гост, спечелил на стадион "Георги Аспарухов" бе Берое - 1:0 на 18 октомври 2009 г.

Левски не успя да вкара гол вече в шест мача този сезон - един повече от всичките 30 мача, докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има 39 попадения и най-силната домакинска атака (23 попадения). Единственият случай, в който "сините" се разписаха и паднаха, бе при загубата с 1:2 от Локомотив София.

► "Сините" са втори, след Литекс, по точни удари към вратата със 114 изстрела. Софиянци са отправили и 103 неточни шута, а седем удара са срещнали гредите. Локомотив е на 5 точни изстрела от кота 100.

► Срещу "сините" са извършени най-малко нарушения в елита - 323. Футболистите на Локомотив са между най-често фаулираните - срещу тях са извършени 458 нарушения (повече са страдали само играчите на Берое).

► За Левски мач в "А" група са записали 33 футболисти - двама по-малко отколкото в Локомотив. През пролетта за "сините" са играли трима състезатели повече - 22 срещу 19 за "железничарите".

► "Железничарите" имат 13 точки в последните 6 мача и по този показател отстъпват само на Локомотив София. В същия период Левски взе осем.

Локомотив Пловдив е допуснал седем поражения като гост и е инкасирал 21 гола. По-слаба отбрана навън в елита имат само Спортист Своге и Ботев Пловдив.

► Пловдивчани и "сините" са най-интересните отбори за гледане в елита. В мачовете на "железничарите" са паднали средно по 2.95 гола на мач, а в тези на Левски - 2.82.

► В предишната си визита пловдивчани играха на стадион "Георги Аспарухов" и направиха 0:0 с Локомотив Мездра, което бе едва второ нулево равенство за тима през сезона. Първото бе на 28 септември 2009, във визита на Пирин, когато Наджи Шенсой още бе треньор на благоевградчани.

► За отбора са се разписали 12 различни футболисти - с един повече отколкото за Левски. Всички голове за Локомотив след паузата са дело на играчи, привлечени през зимния трансферен прозорец.

Факти за играчите

Левски

► След като Черноморец продаде Дуду, Христо Йовов и Николай Димитров са най-резултатните резерви в елита. Те имат по два отбелязани гола, влизайки в игра, с колкото може да се похвали и Здравко Лазаров.

► Срещу Черноморец Георги Петков записа 190-я си мач в елита, а Жоазиньо - среща номер 50. Бразилецът има и десет гола в "А" група, а в деветте срещи, в които той е отбелязал, Левски неизменно печели.

► Следващото попадение на Георги Сърмов ще бъде десетото му в елита. Халфът обаче не се е разписвал от 31 октомври 2009 г. (3:1 срещу Локомотив Мездра).

► От настоящите футболисти в Левски единствено Дарко Тасевски е вкарвал гол с глава през сезона.

Локо Пловдив

► Следващият гол на Здравко Лазаров ще бъде под номер 40 за него в елита. Четири от тези попадения са реализирани докато той бе в Левски.

► Йордан Тодоров се е разписал във седем мача този сезон и във всеки от тях отборът му печели (три пъти ЦСКА, четири пъти Локомотив).

► Въпреки че Локомотив е четвъртият тим на Наджи Шенсой в България, той има само един мач срещу Левски - когато бе треньор на Пирин отборът му завърши 1:1 в Благоевград в последния кръг от миналия сезон.

► Даксон е отбелязал два гола от пряк свободен удар и нито един футболист в "А" група не може да се похвали с повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация